PROGRAME

Un curs Outward Bound îţi oferă posibilitatea de a descoperi mai multe lucruri despre tine, într-un mediu plăcut şi provocator. Beneficiile unei experienţe Outward Bound îţi dau forţe noi şi o perspectivă pe care o vei purta mereu cu tine în viaţa de zi cu zi.

Descoperă şi dezvoltă-ţi potenţialul

Lasă trecutul în urmă, trăieşte prezentul şi pregăteşte-te pentru viitor

Acceptă şi rezolvă sarcinile neobişnuite, provocatoare

Lărgeşte-ţi limitele personale

Învaţă că poţi face mult mai multe decât îţi poţi închipui

PRIMII PAȘI ÎN NATURĂ

Copii vor avea parte de aventuri inedite, vor avea posibilitatea să exploreze, să creeze prietenii noi, să escaladeze o stâncă, își vor construi propriul catamaran! Vor învăța tehnici de bază de vâslire. Vor învăța despre cooperare și eficiență. Se vor îmbogăți cu noi abilități emoționale și sociale.

RECONECTAREA CU NATURĂ

La Outward Bound am creat programul “Reconectarea cu natura” pentru că ne dorim exact ceea ce dorești și tu: tineri responsabili, tineri care într-o zi vor deveni poate motoarele societății noastre și o vor duce către un viitor mai senin.

PATHFINDER

Prin deconectarea de la mediul online și reconectarea cu natura, vei porni într-o reală expediție în care vei învăța lucruri noi despre conștientizarea și folosirea resurselor individuale și a emoțiilor în situații neprevăzute.

ŞCOALA NATURII

În cadrul programului Şcoala Naturii învăţăm în natură, despre natură. Vom face cunoştinţă cu uneltele şi jucăriile oferite de natură şi vom avea ocazia să ajungem în sânul naturii, să o contemplăm, să-i cunoaştem vieţuitoarele şi să urmărim fenomenele care au loc în natură. Aşteptăm elevii claselor I-IV

ȘCOALA EXPERIENȚELOR

Excursii școlare la superlativ! Recomandăm acest program de dezvoltare a personalității și de teambuilding tuturor colectivități de clasă. Cei care îndrăznesc să iasă din zona lor de confort vor avea parte de experiențe neuitate: expediții montane, cățărare pe stâncă, activități în grădina de corzi, jocuri de teambuilding.

SĂPTĂMÂNA AVENTURII

În programul Săptămâna aventurii participanții vor avea posibilitatea pentru a-și extinde limitele proprii. În cadrul programelor se urmărește dezvoltarea cunoaşterii de sine, încrederea în sine şi în ceilalţi precum şi dezvoltarea altor competenţe individuale şi sociale.

CURS DE SPECIALIZARE ALPINISM UTILITAR

Cursul de specializare Alpinism Utilitar este un curs practic de formare în cadrul căruia participanții vor fi pregătiți pentru a lucra la înălțime (mentenanță și reparații la înălțime, escaladări de fațade, montaj și instalare antene pe acoperișuri, curățare/întreținere instalații tehnice, hornuri, turnuri; instalarea agregatelor de climatizare/ventilare).

TABĂRĂ OUTDOOR DE LIMBA ENGLEZĂ

Programul este destinat copiilor care posedă cunoștințe de bază de limba engleză, și are ca scop dezvoltarea competențelor lingvistice prin joacă, prin metode ale pedagogiei experiențiale. Tabăra este concepută astfel încât să dezvolte și abilitățile personale ale participanților prin activități provocatoare.

TOT AVANSAT ÎN EDUCAŢIA OUTDOOR

Cursul este destinat formatorilor care au absolvit cursul de bază TOT in Outdoor Education, și doresc să cunoască noi tehnici de facilitare. Cursul se potrivește și altor persoane interesați: lucrători de tineret, lucrători sociali, profesori, studenți, specialiști în resurse umane, traineri indoor/outdoor etc.

Advanced Training of Trainers Level 1

The main objective of the 10 day training is to form trainers focusing on experiential outdoor training techniques and to explore and share experience and build skills in the field of youth and adult education.

ȘCOALA EXPERIENȚELOR PE APĂ

Programul face parte din Şcoala Experienţelor şi este recomandat elevilor care au deja experienţă în programele Outward Bound, şi doresc să-şi asume provocări noi. Programul crește încrederea în sine, învață cooperarea cu colegi și ajută la ieșirea din zona de comfort.

WILDERNESS CAMP

Wilderness Camp se adresează acelor grupuri care au participat deja la programul „Şcoala experienţelor”. Întregul program se desfăşoară în natură, în aer liber, iar participanţii sunt puşi la încercare în condiţii outdoor.

ACADEMIA EXPERIENŢELOR – PENTRU CADRE DIDACTICE

Training outdoor în pedagogia experienţială adaptat comunităților de cadre didactice: aici puteţi experimenta Dvs. înşivă felul în care funcţionează metoda pedagogiei experienţiale.

Ce se spune despre noi

În timpul excursiei am avut parte de multe ocazii în care puteam să văd de ce sunt în stare. Am aflat că pot să vorbesc mai deschis cu oamenii, decât înainte. Îmi place să stau foarte mult cu colegii mei, am început să-i cunosc mai bine şi ei pe mine. Am reuşit să merg mult prin ploaie, chiar dacă nu mi-a plăcut atât de mult.

participant de 15 ani

Aţi ştiut să ascultaţi, nu aţi blamat, nu aţi criticat, aţi încurajat,nu aţi forţat pe nimeni, ne-aţi făcut să ne dămseama de grşeli şide capacităţile noastre singuri, nu aţi predat doar aţi indus anumite comportamente, atitudini. Aţi fost minunaţi!

participant cadrul didactic

Cu ocazia acestei tabere, am descoperit lucruri noi despre mine, cum ar fi abilitatea de a comunica cu ceilalți. Înainte, nu aveam curajul să vorbesc în fața unui public, să îmi exprim punctul de vedere atât de deschis şi pot spune că mi-am dezvoltat acum această abilitate.

participant de 13 ani

Din acest curs am învățat că absolut toata lumea se confruntă cu temeri sau cu momente grele, astfel încât toți trebuie sa ne susținem unii pe alții.

participant de 10 ani

Din momentul în care am ajuns la OUTWARD BOUND ROMANIA am știut, că voi afla lucruri noi despre mine. Am aflat că pot să preiau controlul în momente în care tot grupul se bazează pe mine. Deși mi-a fost extrem de frică să fiu “liderul” grupului, am reușit împreună cu colega mea, să citim harta și busola și să ajungem la destinație.

participant de 17 ani

Abonează-te la newsletter-ul nostru