• ŞCOALA NATURII

Definiţia Şcolii Naturii

Şcoala naturii reprezintă o formă de educaţie şi de organizare a învăţării bazată pe caracteristicele mediului înconjurător. Realizată pe parcursul câtorva zile, în timpul programului şcolar şi în strânsă corelaţie cu programa, Şcoala naturii este o modalitate de organizare a învăţării care se desfăşoară într-o locaţie diferită de cea a instituţiei de învăţământ, pe parcursul căreia învăţarea se bazează pe o colaborare activă a elevilor. Învăţarea este strâns legată, atât prin conţinut cât şi prin program de caracteristicile naturale, artificiale şi socioculturale ale locaţiei alese. Principala sarcină de educare este dezvoltarea abilităţilor pentru a duce o viaţă sănătoasă, în armonie cu natura şi socializarea cu activităţile comunitare.

Pentru ca programul să fie în corelaţie cu cele învăţate la şcoală, după înscriere ne vom consulta cu învăţătorii în alegerea activităţilor. Dorim ca acest program să completeze şi să aprofundeze cunoştinţele elevilor dobândite la orele din şcoală. Deoarece Şcoala Naturii este conceput în strânsă legătură cu programul şcolar, programul va avea loc în timpul săptămânii, în timpul orelor de şcoală.

Participanţi: elevii claselor I-IV, minim 15 persoane
Durata programului:
 3 zile lucrătoare (la alegerea învăţătorilor)
Locaţia: Sovata, Centrul Internaţional de Tineret Outward Bound

Obiective:

  • dezvoltarea personalităţii şi a încrederii în sine

  • testarea rezistenţei la efort fizic şi mental a organismului

  • cunoaşterea zonelor pitoreşti din Sovata

  • educație ecologică

  • formarea unori deprinderi şi tehnici de alpinism şi de supravieţuire în munţi

Persoană de contact:

Barabás Tünde

mobil: 0769-224 290
e-mail: info@outwardbound.ro

Ce se spune despre noi

În timpul excursiei am avut parte de multe ocazii în care puteam să văd de ce sunt în stare. Am aflat că pot să vorbesc mai deschis cu oamenii, decât înainte. Îmi place să stau foarte mult cu colegii mei, am început să-i cunosc mai bine şi ei pe mine. Am reuşit să merg mult prin ploaie, chiar dacă nu mi-a plăcut atât de mult.

participant de 15 ani

Aţi ştiut să ascultaţi, nu aţi blamat, nu aţi criticat, aţi încurajat,nu aţi forţat pe nimeni, ne-aţi făcut să ne dămseama de grşeli şide capacităţile noastre singuri, nu aţi predat doar aţi indus anumite comportamente, atitudini. Aţi fost minunaţi!

participant cadrul didactic

Cu ocazia acestei tabere, am descoperit lucruri noi despre mine, cum ar fi abilitatea de a comunica cu ceilalți. Înainte, nu aveam curajul să vorbesc în fața unui public, să îmi exprim punctul de vedere atât de deschis şi pot spune că mi-am dezvoltat acum această abilitate.

participant de 13 ani

Din acest curs am învățat că absolut toata lumea se confruntă cu temeri sau cu momente grele, astfel încât toți trebuie sa ne susținem unii pe alții.

participant de 10 ani

Din momentul în care am ajuns la OUTWARD BOUND ROMANIA am știut, că voi afla lucruri noi despre mine. Am aflat că pot să preiau controlul în momente în care tot grupul se bazează pe mine. Deși mi-a fost extrem de frică să fiu “liderul” grupului, am reușit împreună cu colega mea, să citim harta și busola și să ajungem la destinație.

participant de 17 ani

Abonează-te la newsletter-ul nostru