• PROGRAME PENTRU ŞCOLI

Outward Bound funcţionează. Încearcă şi te vei convinge!

Natura este sala ta de clasă. Stâncile, râurile, pădurile şi lacurile pot deveni instrumentele de învăţare în dezvoltarea şi creşterea forţei tale.  În cadrul programelor noastre vei întâlni provocări precum căţărarea şi rafting-ul dar și unele mai subtile, precum împărtăşirea gândurilor şi sentimentelor cu ceilalţi, sau lucrul eficient ca membru al unei echipe. Prin scoaterea indivizilor din mediul lor familiar, le oferim provocări în condiţii de siguranţă, dar solicitante fizic, psihic şi emoţional. Recompensa înfruntării acestor provocări este descoperirea unor lucruri despre propria persoană şi descoperirea propriului potenţial. Programele noastre sunt create în aşa fel încât să inspire încredere, spirit de echipă, responsabilitate, empatie şi grijă faţă de comunitate.

Participând la cursurile noastre, laşi în urmă restricţiile şi stresul vieţii de zi cu zi, pentru a intra într-o atmosferă relaxantă şi primitoare, care inspiră încredere. Instructori calificaţi şi profesionişti îţi asigură siguranţa personală şi o atmosferă propice pentru asumarea unor responsabilităţi de conducere. Pe măsură ce creşte încrederea în forţele proprii se dezvoltă şi tehnicile de luare a deciziilor în grup.

Beneficiile unei experienţe Outward Bound îţi dau forţe noi şi o perspectivă pe care o vei purta mereu cu tine în viaţa de zi cu zi.

ŞCOALA NATURII

În cadrul programului Şcoala Naturii învăţăm în natură, despre natură. Vom face cunoştinţă cu uneltele şi jucăriile oferite de natură şi vom avea ocazia să ajungem în sânul naturii, să o contemplăm, să-i cunoaştem vieţuitoarele şi să urmărim fenomenele care au loc în natură. Aşteptăm elevii claselor I-IV

ȘCOALA EXPERIENȚELOR

Excursii școlare la superlativ! Recomandăm acest program de dezvoltare a personalității și de teambuilding tuturor colectivități de clasă. Cei care îndrăznesc să iasă din zona lor de confort vor avea parte de experiențe neuitate: expediții montane, cățărare pe stâncă, activități în grădina de corzi, jocuri de teambuilding.

ȘCOALA EXPERIENȚELOR PE APĂ

Programul face parte din Şcoala Experienţelor şi este recomandat elevilor care au deja experienţă în programele Outward Bound, şi doresc să-şi asume provocări noi. Programul crește încrederea în sine, învață cooperarea cu colegi și ajută la ieșirea din zona de comfort.

WILDERNESS CAMP

Wilderness Camp se adresează acelor grupuri care au participat deja la programul „Şcoala experienţelor”. Întregul program se desfăşoară în natură, în aer liber, iar participanţii sunt puşi la încercare în condiţii outdoor.

SNOWSHOES UP!

Iarna nu trece fără să ne testăm limitele prin expediții montane cu rachete de zăpadă. Turele se desfășoară în cadrul programului Școala Experiențelor în munții Gurghiului. Merită încercat!

TABERE DE VARĂ

JUNIOR LIDER AWARD

Un program avansat de leadership destinat elevilor din ciclul liceal și oferă o oportunitate participanților de a-și exersa și îmbunătăți aptitudinile de conducere și de a-și dezvolta deprinderile de comunicare atât de necesare unui lider.

Ce se spune despre noi

În timpul excursiei am avut parte de multe ocazii în care puteam să văd de ce sunt în stare. Am aflat că pot să vorbesc mai deschis cu oamenii, decât înainte. Îmi place să stau foarte mult cu colegii mei, am început să-i cunosc mai bine şi ei pe mine. Am reuşit să merg mult prin ploaie, chiar dacă nu mi-a plăcut atât de mult.

participant de 15 ani

Aţi ştiut să ascultaţi, nu aţi blamat, nu aţi criticat, aţi încurajat,nu aţi forţat pe nimeni, ne-aţi făcut să ne dămseama de grşeli şide capacităţile noastre singuri, nu aţi predat doar aţi indus anumite comportamente, atitudini. Aţi fost minunaţi!

participant cadrul didactic

Cu ocazia acestei tabere, am descoperit lucruri noi despre mine, cum ar fi abilitatea de a comunica cu ceilalți. Înainte, nu aveam curajul să vorbesc în fața unui public, să îmi exprim punctul de vedere atât de deschis şi pot spune că mi-am dezvoltat acum această abilitate.

participant de 13 ani

Din acest curs am învățat că absolut toata lumea se confruntă cu temeri sau cu momente grele, astfel încât toți trebuie sa ne susținem unii pe alții.

participant de 10 ani

Din momentul în care am ajuns la OUTWARD BOUND ROMANIA am știut, că voi afla lucruri noi despre mine. Am aflat că pot să preiau controlul în momente în care tot grupul se bazează pe mine. Deși mi-a fost extrem de frică să fiu “liderul” grupului, am reușit împreună cu colega mea, să citim harta și busola și să ajungem la destinație.

participant de 17 ani

Abonează-te la newsletter-ul nostru