• ŞCOALA EXPERIENŢELOR

Excursii şcolare la superlativ

Recomandăm acest program de dezvoltare a personalității și de teambuilding tuturor colectivităților școlare. Cei care îndrăznesc să iasă din zona lor de confort vor avea parte de experiențe de neuitat: expediții montane, cățărare pe stâncă, activități în grădina de corzi, jocuri de teambuilding.

Participanți: clasele V-VIII și IX-XII
Perioada: 3, 4 sau 5 zile calendaristice (cu rezervare prealabilă)
Locaţii:  Centrul Internaţional de Tineret Outward BoundSovata

Contribuţia variază între 100-130 lei pe zi, în funcție de locația și activitățile alese. Taxele de participare include programul, chiria echipamentelor speciale, cazarea și masă.

Școala Experiențelor este un program cofinanțat, cheltuielile administrative sau investiţiile în echipamente și în resursele umane le acoperim din alte surse.

Înscriere: aşteptăm grupuri de minim 15 persoane. Grupul de elevi este obligat să fie însoţit de un cadru didactic.

Programul ŞCOALA EXPERIENŢELOR pe lângă faptul că oferă o experienţă de neuitat dezvoltă următoarele competenţe şi abilităţi: încrederea în sine, toleranţa, comunicarea, capacitatea de a lua decizii, asumarea responsabilităţii, spiritul de iniţiativă, perseverenţa, lucrul în echipă.

Activităţi folosite în programele noastre: expediţii, căţărare pe stâncă /rapel, construire de adăpost, construire de plută, exerciţii şi jocuri interactive.

Formare de echipă

Cunoaşterea mai bună între colegi, dezvoltarea solidarităţii şi conlucrării, dezvoltarea unui spirit puternic de echipă. Se recomandă mai ales claselor a IX-a, sau grupurilor studenţeşti, care doresc să se cunoască mai bine.

Dezvoltarea comunicării

Pentru a-i înţelege mai bine pe ceilalţi şi pentru a te face înţeles de alţii. Secretul lucrului în echipă este comunicarea deschisă între membrii grupului: expunerea părerilor, discutarea ideilor, comunicarea exactă a informaţiilor.

Managementul de proiecte

Se pune accentul pe elaborarea unor strategii, pe planificare, execuţie minuţioasă prin proiecte de învăţare.

Dezvoltarea aptitudinilor de conducere

Poti să-ţi pui la încercare aptitudinile de conducător, poţi să faci cunoştinţă cu teoria si practica conducerii, cu diferite stiluri de conducere.

Menţiune: nu este nevoie de nici o experienţă anterioară pentru participarea la activităţile oferite!
Pentru liceeni înscrierea se face prin diriginte, sau printr-un profesor.

Persoană de contact:

Barabás Tünde

tel: 0365-407 673
tel/fax: 0265-250 939
mobil: 0769-224 290
e-mail: info@outwardbound.ro

Ce se spune despre noi

În timpul excursiei am avut parte de multe ocazii în care puteam să văd de ce sunt în stare. Am aflat că pot să vorbesc mai deschis cu oamenii, decât înainte. Îmi place să stau foarte mult cu colegii mei, am început să-i cunosc mai bine şi ei pe mine. Am reuşit să merg mult prin ploaie, chiar dacă nu mi-a plăcut atât de mult.

participant de 15 ani

Aţi ştiut să ascultaţi, nu aţi blamat, nu aţi criticat, aţi încurajat,nu aţi forţat pe nimeni, ne-aţi făcut să ne dămseama de grşeli şide capacităţile noastre singuri, nu aţi predat doar aţi indus anumite comportamente, atitudini. Aţi fost minunaţi!

participant cadrul didactic

Cu ocazia acestei tabere, am descoperit lucruri noi despre mine, cum ar fi abilitatea de a comunica cu ceilalți. Înainte, nu aveam curajul să vorbesc în fața unui public, să îmi exprim punctul de vedere atât de deschis şi pot spune că mi-am dezvoltat acum această abilitate.

participant de 13 ani

Din acest curs am învățat că absolut toata lumea se confruntă cu temeri sau cu momente grele, astfel încât toți trebuie sa ne susținem unii pe alții.

participant de 10 ani

Din momentul în care am ajuns la OUTWARD BOUND ROMANIA am știut, că voi afla lucruri noi despre mine. Am aflat că pot să preiau controlul în momente în care tot grupul se bazează pe mine. Deși mi-a fost extrem de frică să fiu „liderul” grupului, am reușit împreună cu colega mea, să citim harta și busola și să ajungem la destinație.

participant de 17 ani

Abonează-te la newsletter-ul nostru