• ȘCOALA EXPERIENȚELOR PE APĂ

Școala Experiențelor pe apă

Programul face parte din Şcoala Experienţelor şi este recomandat elevilor care au mai participat deja la programele Outward Bound, şi doresc să își asume provocări noi.

Obiectivele urmărite sunt dezvoltarea încrederii în sine și a cooperării Programul crește încrederea în sine, învață cooperarea cu colegi și ajută la ieșirea intre colegi și stimularea iesirii din zona de confort.

Activitățile se organizează între 1 mai şi 30 octombrie, pe apele râului Mureș.

Grup țintă: elevi cu vârsta între 14-18

Perioada: 3,5 zile cu rezervare prealabilă. Expedițiile se desfășoară începând din mai până în octombrie

Locația: Baza Sovata – traseul pe râul Mureș, în aval de Tîrgu Mureş

Înscrierea: așteptăm înscrierea grupurilor deja formate, numărul persoanelor fiind între 10 și 25

Prețul include transferul de la Sovata la locul de îmbarcare şi înapoi la Sovata, o noapte de cazare la Sovata, masă, echipamentele speciale de campare şi de canoe, cursul.

Scurtă prezentare a programului:

Expeditia cu canoe va fi planificată și organizată chiar de participanți, sub îndrumarea unor profesioniști competenți, în condiții de siguranță.

Programul este proiectat pentru elevi, cărora le oferă o abordare conştientă a dezvoltării personale şi a aptitudinilor de conducere. Accentul este pus pe comunicare, colaborare, luare de decizii.

Programul dezvoltă încrederea în sine, solicită o cooperare intensă între colegi, iar prin ieșirea din zona de confort, conduce la transformări pozitive importante. Totul într-un cadru natural, pe apele râului Mureș.

Schiţa programului:

Joi:  sosire până la ora 17:00
activităţi de cunoaştere şi de teambuilding

Vineri:     pregătirea expediţiei în grupe de lucru (echipament, masă, traseu)
transfer la Mureş
școală de canoe
coborâre de aprox. 3 ore
campare și pregătirea mesei
evaluare

Sâmbătă: coborâre de aprox. 8 ore
campare și pregătirea mesei
evaluare

Duminică: coborâre de aprox. 3 ore
transfer la Sovata
prânz
evaluarea finală a programului
plecare la ora 17:00

Persoană de contact:

Barabás Tünde

mobil: 0769-224 290
e-mail: info@outwardbound.ro

Ce se spune despre noi

În timpul excursiei am avut parte de multe ocazii în care puteam să văd de ce sunt în stare. Am aflat că pot să vorbesc mai deschis cu oamenii, decât înainte. Îmi place să stau foarte mult cu colegii mei, am început să-i cunosc mai bine şi ei pe mine. Am reuşit să merg mult prin ploaie, chiar dacă nu mi-a plăcut atât de mult.

participant de 15 ani

Aţi ştiut să ascultaţi, nu aţi blamat, nu aţi criticat, aţi încurajat,nu aţi forţat pe nimeni, ne-aţi făcut să ne dămseama de grşeli şide capacităţile noastre singuri, nu aţi predat doar aţi indus anumite comportamente, atitudini. Aţi fost minunaţi!

participant cadrul didactic

Cu ocazia acestei tabere, am descoperit lucruri noi despre mine, cum ar fi abilitatea de a comunica cu ceilalți. Înainte, nu aveam curajul să vorbesc în fața unui public, să îmi exprim punctul de vedere atât de deschis şi pot spune că mi-am dezvoltat acum această abilitate.

participant de 13 ani

Din acest curs am învățat că absolut toata lumea se confruntă cu temeri sau cu momente grele, astfel încât toți trebuie sa ne susținem unii pe alții.

participant de 10 ani

Din momentul în care am ajuns la OUTWARD BOUND ROMANIA am știut, că voi afla lucruri noi despre mine. Am aflat că pot să preiau controlul în momente în care tot grupul se bazează pe mine. Deși mi-a fost extrem de frică să fiu “liderul” grupului, am reușit împreună cu colega mea, să citim harta și busola și să ajungem la destinație.

participant de 17 ani

Abonează-te la newsletter-ul nostru