Adventure and Learning-EVS project

COFINANȚARE: UNIUNEA EUROPEANĂ PRIN PROGRAMUL ERASMUS+

Obiectivul proiectului este dezvoltarea la nivel personal și la nivel profesional ai cei 7 voluntari  printr-un mediu internațional pe durata de  12 luni a celor 2 stagii.  Noi le-oferim voluntarilor posibilitatea de îmbunătăți cunoștințele practice în diferite profesii cu intenția de a devenii cetățeni mai active în comunitatea lor locală, iar o mai bună fără pe piața de muncă.

Perioada proiectului: Aprilie 2018-Martie 2020

-stagiul 1: Octombrie 2018-Septembrie 2019

-stagiul 2: Martie 2019-Martie 2020

Țările partenere: Ungaria, Germania, Republica Moldova

Profilul participanților:

-între anii 20-30

-abilitate de avorbii și a scrie pe limba engleză nivel avansat

-motivație sporită de a participa în acest proiect, hotărât să trăiască 12 luni într-o țară străină

-este interesat să-și învețe și să-ți acumuleze experiențe practice despre pedagogia outdoor, munca cu tinerii și  alte teme legate de funcționarea ONG-ului/centrului de tineret (sau deja are aceste experiențe)

-este deschis la provocări și aventuri fizice și mentale

-îi place să lucreze cu oameni și cu copii

Sarcinile voluntarilor:

-a asista la programele noastre (a lucra cu grupuri de copii și tineri)

-a învăța după care a oferi suport în muncă pentru angajații (managementul proiectelor, contabilitate, coordonarea programelor, PR, managementul centrului de tineret, curățare, gătire, managementul echipamentului, achiziționare, logistică)

-ajutarea angajaților în organizarea diferitelor evenimente

-a participa la ședințele generale ale organizației

– prezentări interactive în școli despre voluntariat, Erasmus+ și promovarea programelor OBR

-scrierea articolelor  pe blog

Scrisoarea de informare și apelul:

https://www.facebook.com/groups/YouthOpportunitiesHungary/search/?query=Kinga&epa=SEARCH_BOX

 https://www.facebook.com/outwardbound.ro/photos/a.319003981445002/2301176079894439/?type=3&theater

 https://www.facebook.com/outwardbound.ro/photos/a.319003981445002/2032792886732761/?type=3&theater

https://www.facebook.com/outwardbound.ro/photos/a.319003981445002/2017334944945222/?type=3&theater

Decrierea proiectului:

Prin acest proiect dorim să ne confruntăm cu șomajul în rândul tinerilor, dezvoltându-le pe plan personal și profesional. La sfârșitul proiectului, tinerii vor deveni cetățeni activi în propria țară și o forță de muncă mai bună pe piața forței de muncă. Deoarece încrederea în sine va crește și vor deveni mai puternici, ei vor găsi un loc de muncă potrivit mai ușor.

Voluntarii își vor desfășura activitate în special în Sovata, unde organizăm majoritatea programelor noastre și unde avem Centrul  Internațional de Tineret și organizăm programe outdoor pe tot parcursul anului.

Voluntarii vor cunoaște mai bine mai multe tipuri de muncă prin observare după care prin  învățarea esenței și prin  practicarea acestora cu ajutorul personalului nostru.

Voluntarii vor trece printr-un proces de auto-dezvoltare intensă în timpul stagiilor. Ei vor dobândi multe abilități – abilități soft în munca cu grupuri de copii, tineri și adulți, cum ar fi: competențe de facilitare și debriefing, despre dinamica grupului, planificarea, implementarea și evaluarea unui program. Ei vor învăța multe abilități tehnice, cum ar fi activitățile în grădina de corzi, canotajul, construirea focul, construirea bivaque, orientarea în natură, drumeții, alpinismul, primul ajutor și multe altele.

Ei vor lua mai ușor inițiative și vor fi mai conștienți de învățarea lor.

EVS va ajuta voluntarii să-și îmbunătățească competențele în limba engleză, să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să devină mai flexibili, să-și sporească gradul de conștientizare cu privire la alte culturi și națiuni.