Generation Europe


Scopul general al proiectului este promovarea cetățeniei active în cadrul minim 150 de tineri din Europa. Contribuim la o cetățenie europeană încrezătoare și incluzivă.

Perioada proiectului: 2018-2020

Parteneri:     Outward Bound Romania

ParkHaus Oberhausen Germany

MTU NTM Estonia

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ și de Guvernul Germaniei.

Descrierea proiectului:

Proiectul întreg este coordonat de organizația de tineret IBB din Germania. Rețeaua de tineret înființat în cadrul proiectului este compus din 30 de organizații din 15 diferite țări Europene. Fiecare parteneriat este compus din 3 organizații partenere, dintre care una este din Germania iar cele două din alte țări Europene. În cazul nostru țările partenere sunt Germania, Estonia și România. Din fiecare țară 9 tineri și 3 lideri de grup  lucrează la nivel internațional și la nivel local.

La nivel internațional în fiecare an este organizat un schimb de tineri de 10 zile, scopul căreia este dezvoltare tinerilor în tematica cetățeniei active și oferirea suportului reciproc. Primul program a fost organizat în Germania, Gelsenkirchen, unde tineri ne-au cunoscut și au învățat despre democrație și despre drepturile omului.

În anul aceasta organizăm schimbul de tineret la Sovata în Centrul de Tineret Outward Bound Romania în perioada 14-25 august. Tinerii vor analiza în profunzime  propriile proiectele locale și proiectele locale celorlalți., după care vin cu idei și sfaturi noi despre implementare și vor sprijinii reciproc. În data de 23 august vor prezenta aceste proiecte locale și pentru publicul larg (politicieni, ONG-uri, organele mass media, elevi) la Tîrgu Mureș în sala de ședință a Consiliului Județean. În afară de aceste programe ei vor participa la o expediție de 2 zile, când vor învăța despre responsabilitate și despre spiritul de inițiativă, cu ajutorul programelor din grădina de corzi vor deveni mai încrezători, vor participa la ateliere tematice despre lobbying și despre advocacy și cu ajutorul programelor culturale vor primi un aspect despre diferite culturi prezenți în program.

Proiectul la nivel internațional va continua în anul 2020 în Estonia. Tinerii vor analiza rezultatele lor, punctele tari și aspectele de îmbunătățit și după tragerea concluziilor vor crea planuri pentru viitor.

La nivel local fiecare grup național identifică o problemă relevantă la nivelul comunității locale și cu folosirea pașilor învățate în timpul schimburilor de tineri încearcă să rezolve situația. Încurajăm tineri în cooperare cu politicieni și cu autorități. Participanții din România sunt din Liceul Teoretic Bolyai Farkas din Tîrgu Mureș. Ei au început activitățile locale cu mare entuziasm și foarte activi, obiectivul lor fiind ajutarea colegilor din liceu în orientarea și consultarea carierei. Participanții din Germania au stabilit ca scop al proiectului local organizarea unui festival de muzică, iar participanții din Estonia vor deschide un Hostel de Tineret.

Poze: https://www.facebook.com/pg/outwardbound.ro