NO LIMITS!

NO LIMITS – Training for Youth Workers Working with Young People with Physical Disabilities

Trainingul „No Limits” organizat de Outward Bound Romania la Sovata, în perioada 1-10 iulie 2010 s-a încheiat cu succes. Trainingul a fost organizat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune, şi cu colaborarea Outward Bound Germania.

Principala temă a trainingului a fost, aşa cum sugerează şi titlul, că într-adevar nu avem limite. Cei 24 de participanţi au învăţat şi au experimentat metodele pedagogiei experienţiale şi metode outdoor pentru lucrul cu persoane cu dizabilităţi.

Participanţii au fost 24 de tineri care lucrează cu persoane cu dizabilităţi, sau în domeniul pedagogiei experienţiale, provenind din Belgia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Ungaria şi România.

Programul susţinut de trainerii Vargancsik Iringó (OB Románia) şi Kristina Wetter (OB Germania) a debutat cu experienţe personale, şi cazuri concrete, care au ajutat participanţii să-şi facă o idee cât mai aproape de realitate despre situaţia şi limitările persoanelor cu dizabilităţi. Grupul a construit un element de grădină de cozi pentru persoane cu dizabilităţi, iar spre final programul a culminat cu planificarea şi derularea unui program de o jumătate de zi pentru un grup de 11 persoane cu dizabilităţi fizice şi mentale, care a venit din partea fundaţiei Alpha Transilvană.

Succesul programului este reflectat de însufleţirea participanţilor în planificarea programului şi de zâmbetele şi bucuria de pe chipul persoanelor cu dizabilităţi care au participat la program.

Traineri:
Kristina Wetter – Outward Bound Germany
Iringó Vargancsik – Outward Bound Romania

Locaţia trainingului
Outward Bound International Youth Center