SUNTEM CAPABILI!

Periódus: 2010. október 21-30.
Helyszín: Szováta, Outward Bound Romania Ifjúsági Központ
Résztvevők:
– nevelő otthonokban nevelkedett fiatalok
– normál családokban nevelkedett fiatalok (szüleikkel élnek)
Partnerek:
– Élményakadémia Közhasznú Egyesület, Magyarország
– SZMM Rákospalotai Javítóintézet
– C.E. – Krisztusért és Egyházáért- Szövetség

Támogató: Az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programja

A program célja: A program fő célja a fiatalok szociális készségeinek az építése, tettre készségük erősítése és a társadalomba való beilleszkedés megkönnyítése, elősegítése.

Leírás:
A tervezett csereprogram ideje alatt a fiataloknak lehetősége nyílik olyan élményeket átélni, amelyek hatással vannak a személyiségfejlődésükre, kompetenciájuk építésére, képességeik fejlesztésére. Mindezek segíteni fogják őket a társadalomba való beilleszkedésre, miután elhagyják az nevelő otthonokat.

A 8 napos programot 40 fiatal részére szerveztük, húszan Magyarországról és húszan Romániából érkeztek. A résztvevőknek fele családban nevelkedett a másik fele pedig nevelőotthonokból érkezett.

Az ifjúsági csere magába foglalt outdoor és indoor elemeket is. Az outdoor részét képezte a gyaloglás, mászás, 4 napos expedíció, kötélkerti tevékenységek, interaktív város megismerés, életvezetési gyakorlatok. Az indoor része magába foglalta a feladatmegoldó tevékenységeket, kommunikációs gyakorlatokat, önismereti munkacsoportokat, és tapasztalatcserét egymás szociális helyzetéről. A feladatok aktív részvételen alapulnak és interaktív jellegűek.

Program koordinátor: Vajda Kinga
Tel.: 0769 224 283
e-mail: kinga@outwardbound.ro