Adventure and Learning-EVS project

COFINANȚARE: UNIUNEA EUROPEANĂ PRIN PROGRAMUL ERASMUS+

Obiectivul proiectului este dezvoltarea la nivel personal și la nivel profesional ai cei 8 voluntari  printr-un mediu internațional.  Noi le- am oferim voluntarilor posibilitatea de a îmbunătăți cunoștințele practice în diferite profesii cu intenția de a devenii cetățeni mai active în comunitatea lor locală, iar o mai bună forță pe piața de muncă.

Perioada proiectului: Aprilie 2018-Martie 2020

Original am planificat 2 stagii de 12 luni pentru 3 și 3 voluntari, dar viața a suprascris planurile. Am găzduit 8 tineri voluntari unii pentru 11-12 luni, alții pentru 8-9 luni sau 6 luni.

Țările partenere: Ungaria, Germania, Republica Moldova

Profilul participanților:

 • vârsta între 20-30 de ani
 • abilitate de a vorbii și a scrie pe limba engleză nivel avansat
 • motivație sporită de a participa în acest proiect, hotărât să trăiască 12 luni într-o țară străină
 • este interesat să-și învețe și să-și acumuleze experiențe practice despre pedagogia outdoor, munca cu tinerii (sau deja are aceste experiențe)
 • este deschis la provocări și aventuri fizice și mentale
 • îi place să lucreze cu oameni și cu copii

Sarcinile voluntarilor:

 • a asista la programele noastre (a lucra cu grupuri de copii și tineri)
 • a învăța după care a oferi suport în munca angajaților (managementul proiectelor, contabilitate, coordonarea programelor, PR, managementul centrului de tineret, curățare, gătire, managementul echipamentului, achiziționare, logistică)
 • ajutarea angajaților în organizarea diferitelor evenimente
 • prezentări interactive în școli despre voluntariat, Erasmus+ și promovarea programelor OBR
 • scrierea articolelor pe blog

Scrisoarea de informare și apelul:

https://www.facebook.com/groups/YouthOpportunitiesHungary/search/?query=Kinga&epa=SEARCH_BOX

 https://www.facebook.com/outwardbound.ro/photos/a.319003981445002/2301176079894439/?type=3&theater

 https://www.facebook.com/outwardbound.ro/photos/a.319003981445002/2032792886732761/?type=3&theater

https://www.facebook.com/outwardbound.ro/photos/a.319003981445002/2017334944945222/?type=3&theater

Decrierea proiectului și rezultate:

Prin acest proiect ne-am confruntat cu șomajul în rândul tinerilor, dezvoltându-le pe plan personal și profesional. La sfârșitul proiectului, tinerii au devenit cetățeni activi în propria țară și o forță de muncă mai bună pe piața forței de muncă. Deoarece încrederea în sine a crescut, au devenit mai conștienți de abilitățile și calitățile lor și au lărgit experiențele practice  în diferite tipuri de muncă ei au găsit sau vor găsi în curând un loc de muncă potrivit.

Voluntarii și-au desfășura activitate la Sovata, unde organizăm majoritatea programelor outdoor și unde avem Centrul  Internațional de Tineret.

Voluntarii s-ar putut dezvolta în munca de tineret și în metodologia outdoor, prin asistarea la o mulțime de programe outdoor pentru tineri locali. Au încercat munca intelectuală, cum ar fi managementul de proiect și au încercat munca fizică precum gătitul, curățarea, renovarea. Ei au avut ocazia să participe la diferite cursuri: curs de formator, cursuri tehnice (cățărare, asigurare, activități pe apă, expediție). Au putut vizita mai multe locuri frumoase din România și au participat la o mulțime de evenimente culturale Prin aceste activități ei au dobândit multe abilități :

– abilități soft în munca cu grupuri: competențe de facilitare și debriefing, dinamica grupului, planificarea, implementarea și evaluarea unui program.

-abilități tehnice: activitățile în grădina de corzi, canotajul, construirea focului, construirea bivaque, orientarea în natură, drumeție, alpinismul, primul ajutor.

-abilități personale: autogestionalre, planificare, luarea deciziilor, communicare, cooperare, managementul conflictelor, luarea inițiativei  și  învățare din fiecare situație

EVS-ul le-a ajutat voluntarii să-și îmbunătățească competențele în limba engleză, limba maghiară și limba română, să devină mai flexibili, să-și sporească gradul de conștientizare cu privire la alte culturi și națiuni.

Aici se poate citi blogul voluntarilor:

Marie: https://beabee.home.blog/

Viki: http://vikionevs.simplesite.com/441981943

Anna, Júlia, Christiane: https://annak524.wixsite.com/outwardbound

 

Fotografii despre activitatea voluntarilor:

https://www.facebook.com/pg/outwardbound.ro/photos/?tab=album&album_id=2228441307167917&__tn__=-UC-R