Competiție outdoor pentru liceeni

Perioada: 20.10.2018

 Locația: Sovata – Centrul de Tineret Outward Bound Romania

 Grup țintă: 10 echipe formate din tineri din diferite licee din Târgu Mureș, în total au participat 90 de tineri

Suport financiar: Direcția Județeană Sport și Tineret Mureș

Consiliul Județean Mureș

Scopul proiectului: Scopul general al proiectului era încurajarea celor 90 de tineri de  a petrece  timpul liber într-un mod activ și promovarea unui stil de viață sănătos, plin de mișcare cu ajutorul unui concurs compus din activități educative de tip outdoor.

 

Obiectivele și rezultatele ale proiectului:

– O1 a fost conștientizarea importanței de a lucra în echipă între membrii celor 10 echipe, care au participat la concurs. Am avut două probe de grup (pânza de păianjen și mersul cu schiuri), în cadrul căreia cele 10 persoane, care a format o echipă ar trebuit să coopereze ca să obțină punctaje.

– R1: Tinerii au experimentat forța echipe, au devenit o echipă mai unită și relația dintre ei a devenit mai strânsă.

O2 a fost îmbunătățirea abilităților de a se confrunta cu provocări în prezent și în viitor la rândul celor 90 de participanți în timpul concursului. Toate cele 5 probe a concursului erau alese în așa fel să conțină provocări individuale și de grup, au fost situații nefamiliare și participanții au fost scoși din zona lor de confort. Tinerii împreună au reușit să se înfrânge aceste provocări pentru că au avut un scop comun.

– R2: 90 de tineri conștienți în tematica ce înseamnă să fi activ și responsabil în înfrângerea provocărilor și în atingerea scopurilor

– O3 a fost dezvoltarea personalității a celor 90 de tineri în timpul concursului prin parcurgerea activităților nefamiliare. Datorită faptului că tinerii au încercat situații noi, roluri noi, comportamente noi în timpul concursului tinerii au reușit să cunoaște mai bine pe ei înșişi și pe colegii lor. În cadrul activităților din grădina de corzi (panoul de cățărat, scara lui Iacob, pânza de păianjen) și-au lărgi zona lor de confort, și –au dezvolta încrederea în sine și în ceilalți.

– R3: 90 de tineri mai încrezători, care au o încredere mai mare în colegi.

– O4 a fost creșterea cu 80% a chefului de a petrece timpul liber afară în aer liber în rândul participanților.  Pe parcursul concursului tinerii au parcurs diferite activități outdoor pline de mișcare și interesante în aer liber, și au primit un alt model despre petrecerea timpului liber mai eficient pentru că au încercat ceva nou față de obiceiurile lor de a sta în fața calculatorului.

– R4: Tineri inspirați de a petrece timpul liber împreună cu ceilalți tineri în natură, cu activități pline de mișcare.

Elementele programului:  Concursul a fost compus din 5 probe, din fiecare probe am avut 2 ateliere, care au fost următoarele:

– Scara lui Jacob

– Perete de cățărat

– Tir cu arcul

– Pânza de păianjen

– Schi de echipă

 

Câștigătorii:

Locul I: Babák-406 puncte

Locul II: Adi Popa-375 puncte

Locul III: Echipa numărul 6-364 puncte

Poze pe Facebook: 

https://www.facebook.com/pg/outwardbound.ro/photos/?tab=album&album_id=2175478452464203