• RAPORT ANUAL 2012

2013 – an jubiliar pentru organizația Outward Bound Romania

Cu rachete de zăpadă și cu canoe la 20 ani 

În nevoia noastră de a excela și de a ne extinde programele am achiziţionat echipamente noi și am introdus două programe în care participanții își pot testa limitele în anotimpuri diferite: iarna, prin expediții montane cu rachete de zăpadă și vara în canoe pe râurile Mureș, Târnava Mare și pe lacul Bezid.

Retrospectivă 2012
Cu toate că am introdus programe noi, programul cel mai popular a rămas Școala Experiențelor de trei zile, destinat grupurilor școlare, la care clasele doritoare au posibilitatea să se înscrie pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. Cea mai aglomerată perioadă era când se desfăşura programul Școala altfel, când am lucrat cu 217 participanți în cursul unei săptămâni. Anul acesta deja s-au rezervat toate locurile pentru săptămâna 1-7 aprilie. https://outwardbound.ro/scoala-experientelor

Pe lângă elevi ne ocupăm și de perfecționarea cadrelor didactice, de aceea la începutul anului 2012 am derulat un proiect destinat pedagogilor. Învățătorii și profesorii au avut ocazia de a participa gratuit la un curs de pedagogie experiențială. Am acceptat în total aplicarea a 58 pedagogi.
În cadrul cursului dascălii au experimentat felul în care funcționează pedagogia experiențială, și-au dezvoltat paleta lor de metode prin învățarea și încercarea jocurilor de rezolvare de probleme și de icebreaker-i. Astfel de cursuri organizăm tot anul și așteptăm înscrierea grupurilor de pedagogi. [https://outwardbound.ro/academia-experientelor-pentru-cadre]

Statistici
În anul 2012 am avut 34 de școli parteneri din care:

16 din Târgu Mureș
3 din Cluj Napoca
2 din Miercurea Ciuc
2 din Sfântu Gheorghe
11 din provincie sau din alte localități: Sibiu, Brașov, București, Ploiești, Carei, Satu Mare etc.

Și dacă ne ocupăm de statistici, iată cum am încheiat anul trecut. Am avut:

 104 de cursuri
332 zile de programe
2430 de participanți
21 de instructori și 8 voluntari

Comparând rezultatele anilor precendenţi cu anul 2012 se conturează faptul că anul acesta am avut mai puțini participanți, dar în mai multe zile de programe. În 2011 am avut 2576 participanți în 334 zile de programe, iar în 2010 2570 participanți în 300 zile.

Proiecte
Anul 2012 a adus multe proiecte de succes: am derulat 5 proiecte finanțate de UE și 1 proiect local  finanțat de Direcția Județeană de Sport și Tineret Mureș. Pe lângă proiecte am ținut 13 programe profesionale pentru firme și organizații.

Echipa noastră
Instructorii și voluntarii noștri se perfecționază continuu. Anul trecut trainerii şi voluntarii noştrii au participat la mai multe traininguri din străinătate (numărul cursurilor sunt menționate în paranteză): Estonia (1), Germania (1), Slovacia (1), Hong Kong (1), Ungaria (5), Bulgaria (1).

Baze, locaţii
Pe lângă Centrul de Tineret din Sovata pe baza unui contract de colaborare folosim ca bază pentru activități  o nouă locație situată la Timișu de Jos (Brașov). Deocamdată au sosit mult mai puține cereri pentru Timișu de Jos, dar promovăm şi această zonă.

Planuri
Obiectivele noastre pe termen lung se conturează în jurul partenerilor noștri existenți cu care vom fi bucuroși să continuăm colaborările, și pe termen scurt și mediu ne dorim crearea de noi relații și parteneriate prin implicarea a cât mai multor școli și organizații în programele noastre.

Ofertele noastre se găsesc pe website-ul organizației [ https://outwardbound.ro ] sau pe pagina oficială de facebook [ http://www.facebook.com/outwardbound.ro ], sau cei interesați se pot înscrie la newsletter pentru a obține informații legate de noutăți.

Aniversarea de 20 de ani va fi sărbătorită prin organizarea unui simpozion la care vor fi invitaţi toți reprezentanții Outward Bound din statele europene. Evenimentul se organizează în noiembrie cu participarea oaspeților noștri din 10 organizații Outward Bound și 2 alte organizații de parteneri din străinătate. Desigur vom invita la acest eveniment partenerii și sponsorii noștri din țară.

Persoană de contact:

Ferencz Dalma

tel: 0365-407 673
tel/fax: 0265-250 939
mobil: 0769-224 290
e-mail: info@outwardbound.ro

Ce se spune despre noi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam vel laoreet purus. Aenean rutrum turpis quis tortor ultricies, ac venenatis nisl cursus. Nam odio nisl, lacinia in laoreet eu, pharetra in lectus

John Doe

Abonează-te la newsletter-ul nostru