INTERCULTURAL EDUCATION THROUGH OUTDOOR PROGRAMS

Grundtvig workshop:

Intercultural Education Through Outdoor Programs

”Educaţia interculturală este una din principalele mijloace de care dispunem în zilele noastre şi care facilitează valorificarea beneficiilor oferite de societăţile multiculturale” –Mark Taylor-

Bazat pe principiile descrise între 13-22 Noiembrie 2012 organizăm workshopul intitulat: Educație interculturală prin programe outdoor (Intercultural Education Throught Outdoor Programs), la Sovata în Centrul Internațional de Tineret Outward Bound Romania. Cursul se desfășoară în limba engleză și este organizat cu finanțarea Comisiei Europene prin programul Grundvig-Învățare pe toată durata vieții (Lifelong Learning Programme).
Cele 13 participanți la workshop sunt din țările: Ungaria, Slovacia, Portugalia, Grecia, Estonia, Croația, Scoția și România, alcătiund astfel un grup intercultural. Ei sunt lucrători de tineret sau voluntari și cei mai mulți vin dintr-o cultura bilingva.

Scopul proiectului este dezvoltarea educației interculturale, mai exact dezvoltarea solidarității și a toleranței mai ales în rândul participanților și indirect în comunităţile lor din care provin. Metoda interactivă a pedagogiei experiențiale, programele outdoor, învățarea prin experiență, confruntările cu provocări, toate ne ajută în atingerea obiectivelor. Programul include o expediție de mai multe zile în Carpații Orientali, jocuri și activtăți interactive, de rezolvare a problemelor, prezentarea culturilor proprii din care provin participanții, crearea unui manual despre interculturalitate de către participanți și vizitarea orașelor Sovata și Sighișoara. Participanții vor avea posibilitate pentru schimb de experiență, de idei, abordări noi și învățarea de noi tehnici care îi vor ajuta în educația interculturală.
Misiunea societății Outward Bound Romania este învățarea și dezvoltarea tinerilor și lucrătorilor de tineret, de asemenea participarea activă pentru a crea o societate mai bună și mai eficientă.

<<< Imagini despre program >>>