• “Többre vagyunk képesek, mint gondolnánk. Amint ezt egyszer megtapasztaljuk, kevesebbel többé már nem fogunk megelégedni.” Kurt Hahn (1886-1974) – az Outward Bound alapítója

Mit jelent  az Outward Bound?

Az Outwrard Bound angol tengerészeti kifejezés, jelentése : a hajó készen áll a tengerre való kifutásra. Ez jelképesen arra utal, hogy szervezetünk célja a fiatalok felkészítése a felelősségteljes életre.

Az OB kimozdít a kényelmi zónádból, mindezt a természetben teszi.

Az Outward Bound Romania egy non-profit szervezet, amely kültéri tevékenységekre specializálódott. 1993-től van jelen Romániában és független tagja az Outward Bound International világszintű szervezetnek, mely jelenleg 37 országban működik.

Az Outward Bound missziója

Miközben az egyéneket kimozdítjuk a megszokott környezetükből, fizikailag, pszichikailag és érzelmileg kihívó, de ugyanakkor biztonságos és igényes programokat ajánlunk nekik. Ezen kihívások legyőzéséért a jutalom nem más mint a  saját személyünkről és lehetőségeinkről szóló felfedezés. Programjainkat úgy építjük fel, hogy bizalmat, csapatszellemet, felelősségérzetet, együttérzést és közösségi érzést nyújtsanak.

Rávezetjük az résztvevőket arra, hogy felfedezzék és fejlesszék azon képességüket, hogy gondoskodni tudjanak önmagukról, másokról, és az őket körülvevő világról; mindezt szokatlan környezetben és kihívó tapasztalatok által.

Jelen pillanatig már több mint 40 ezer fiatal vett részt tanfolyamainkon.

CSAPATUNK

Trénereink, az Outward Bound alapképzéseit elvégezve a Nemzetközi Outward Bound szakmai követelményeinek megfelelő képesítéssel rendelkeznek, amely magában foglalja a módszertani, elméleti, technikai képzést, ezenkívül évente résztvesznek a szintén Outward Bound Románia által szervezett háromnapos továbbképzésen, amelyen technikai, elméleti ismereteiket gyarapítják és bizonyítják.

Az előbbieken túl az oktatók elsősegélytanfolyamot is kötelesek végezni.

Többen nemzetközi továbbképzéseken is fejlesztik tudásukat és más Outward Bound iskoláknál, mint a dél-afrikai, szingapuri,  hong kongi, csehországi, németországi, belgiumi Outward Boundnál is tevékenykedtek mint oktatók.

Barabás Tünde

Iskolás programok és képzések koordinátora

Ferencz Dalma

Marketing & PR

Horváth-Kovács Ádám

Ügyvezető igazgató / Oktató

Nagy Levente

Biztonsági manager / Ipari alpinista oktató

Puskás Réka

OB Központ Koordinátor / Oktató

Samaj Imola

Pénzügyi Manager/ Oktató

Szabadi Zsolt

Outward Bound Professional Programigazgató

Vajda Kinga

Projekt Manager / Oktató

Beke Tünde

Oktató

Benedek Lehel

Oktató

Blizik Anitta – Picur

Oktató

Bokor Linda

Oktató

Bokor Tibor

Oktató

Dobák Eszter

Oktató

Ferenczy Barna

Oktató

Incze Anna

Oktató

Ghiță Dorina

Oktató

Magyarosi Bella

Oktató

Marton Laura

Oktató

Márton Szilárd – Pumukli

Oktató

Péter Attila – Ckoya

Oktató

Péter József

Oktató

Rácz Renáta – Pöcök

Oktató

Székely Áron

Oktató

Vargancsik Iringó

Oktató

Vass György

Oktató

Rólunk mondják

Az Outward Bound programján azt tanultam, hogy mindig kitartóak legyünk, segítsük egymást mindenbe és ha csapatban dolgozunk figyeljünk egymásra.

13 éves résztvevő

A program során rájöttem, hogy mindenkinek vannak félelmei és nehéz pillanatai, ezért fontos, hogy támogassuk egymást mindenben.

10 éves résztvevő

Akartam, hogy más környezetben is együtt legyünk, és a játékok segítségvel közelebb kerüljünk egymáshoz. Ledöbbentem, mekkora pozitív változást hoztak ki az oktatók a csaptból.

résztvevő tanárnő

Ez a negyedik alkalom, hogy itt járunk és minden elképzelésünket felülmúlta ez a 3 nap. Tökéletes volt minden szempontból.

18 éves résztvevő

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!