INNER AND OUTER JOURNEY
Outward Round Romania deține Acreditarea Erasmus+ în domeniul Tineretului din anul 2020. Am pregătit un plan de acțiune pentru perioada 2021-2027 pentru următoarele grupuri țintă: tineri cu și fără oportunități reduse , lucrători de tineret și ONG-uri de tineret.
Pe parcursul celor 7 ani vom atinge următoarele obiective:
– crearea unei rețele locale și internaționale puternice de ONG-uri de tineret pentru a împărtăși cele mai bune practici și metode non formale
– dezvoltarea abilităților soft și hard ale lucrătorului de tineret, pentru a-și extinde paleta de activități și cunoștințele teoretice/practice despre munca cu grupuri de tineri folosind metode non-formale
– dezvoltarea competențelor cheie ale tinerilor, creșterea gradului de conștientizare a tinerilor cu privire la mediul înconjurător și la un stil de viață sustenabilă și contribuirea la includerea socială
În al patrulea an am implementat următoarele Mobilități pentru a contribui la obiectivele stabilite:
- WOOP it up!: 19-30.08.2024.
- Inner and Outer Journey: 02-13.09.2024.
- Employability: 1-12.10.2024.
- Nature Bound – Staff Symposium: 12-17.11.2024.
- Positive Psychology: 6-11.12.2024.
- Women power: 28.01-08.02.2024.
Toate Mobilitățile sunt co-finanțate de programul Erasmus+ al Uniunii Europene
Perioada schimb de tineri: 03-12.09.2024
Locații: Sovata – Centrul de Tineret Outward Bound Romania, Via Transilvanica
Participanți: 18
Țări participante: Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Bulgaria, Ungaria şi România
Organizații partenere:
- Legambiente Lecco – Italia
- L Alzina – Spania
- Novo Mundo – Portugalia
- Élményakadémia Egyesület – Ungaria
- Roes Cooperativa – Greece
- Via Civitas – Bulgaria
- Outward Bound Romania – RO
Scrisoare de informare:
https://drive.google.com/file/d/16yr66ViowVz1uiQgSepZKJkU-fjXynoq/view?usp=drive_link
Despre proiect:
Inner and Outer Journey este un program de dezvoltare personală de 10 zile, care include o drumeție-pelerinaj în munții României pe Via Transilvanica – „Drumul care unește”.
Scopul principal:
Scopul principal al proiectului este explorarea dimensiunilor interioare și exterioare ale artei de a călători prin viață.
Obiective specifice:
- autodescoperire, co-creare și învățare cu și prin natură
- focalizare și defocalizare asupra vieții: reflectând asupra trecutului, trăind momentul prezent și intuind următorii pași ai drumului tău în viață
- dezvoltarea rezilienței, compasiunii față de sine, față de ceilalți și față de lumea naturală, luarea deciziilor, responsabilitatea, abilitățile de leadership
Elementele programului:
Activități energizante, activităţi în grădina de corzi, drumeție, proces de pregătire pentru drumeția-pelerinaj, 6 zile de drumeție pe traseul Via Transilvanica, activități de explorare a naturii, a sinelui și de conectare, procese de introspecție și reflecție, explorarea unor modalități artistice de a lucra cu întrebări arzătoare.
Rezultate:
- Creșterea conștientizării de sine: Participanții au dobândit o înțelegere mai profundă a propriilor valori, convingeri și motivații. Ei au devenit mai conștienți de punctele lor forte și de domeniile în care pot evolua, ceea ce ajută la auto-îmbunătățire.
- Reziliență emoțională: Prin situații provocatoare, participanții și-au dezvoltat reziliența emoțională, învățând cum să gestioneze stresul, să depășească frica și să se adapteze la noi circumstanțe.
- Mindfulness și reflecție: Auto-reflecția a încurajat participanții să dezvolte mindfulness-ul, devenind mai prezenți și mai conștienți de gândurile și sentimentele lor. Acest lucru stimulează creșterea personală și bunăstarea mentală.
- Îmbunătățirea încrederii în sine: Depășirea zonei de confort a dezvoltat încredere în sine a participanților. Participanții au devenit mai încrezători în abilitățile lor de a face față provocărilor și de a accepta incertitudinea.
- Claritatea scopului: Participarea la diverse activități concepute pentru introspecție i-a ajutat pe participanți să își descopere sau să își reafirme obiectivele de viață, valorile și viziunea personală.
- Inteligența emoțională: Participanții au raportat o îmbunătățire a inteligenței emoționale, ceea ce îi ajută să își înțeleagă și să își gestioneze mai bine propriile emoții și să empatizeze mai eficient cu ceilalți.
Feedback-ul participanților:
„Așteptările mele erau să învăț abilități utile pentru parcursul meu profesional și să explorez lumea dezvoltării personale prin contactul cu natura. Simt că așteptările mele au fost pe deplin îndeplinite și am învățat chiar mai mult decât credeam că voi învăța.”
„Așteptările mele au fost depășite în mare măsură de experiența incredibilă pe care am avut-o.”
“Am avut o idee despre timpul petrecut în munți alături de oameni noi și această așteptare s-a împlinit. Nu am avut așteptări pentru exercițiile de călătorie interioară, dar ele s-au dovedit a fi extrem de utile pentru mine – reconstrucția biografiei, instrumentele de luare a deciziilor și asumare a responsabilității, reflecțiile unu-la-unu.”
„Tot ce speram cu adevărat era ceva care să mă miște. Cursul mi-a oferit mult mai mult decât ceea ce căutam.”
„Așteptările mele au fost depășite în mare măsură de experiența incredibilă pe care am avut-o.”
„Așteptarea mea era să mă apropii de răspunsul la marea întrebare care mă apăsa de mult timp, iar cursul m-a ajutat cu adevărat să fac un pas înainte spre răspunsul meu și să reduc greutatea de pe umeri. De asemenea, mă așteptam din punct de vedere profesional să învăț tehnici noi de facilitare atât despre educația în aer liber, cât și despre educația experiențială, iar așteptările mele au fost îndeplinite perfect: mă simt mult mai informat cu noi tehnici. De asemenea, mă așteptam să văd frumusețea naturii din Transilvania și să trăiesc adevărata experiență a unei expediții, lucru pe care cu siguranță l-am avut!”
Fotografii și clipuri video de la program:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.954307036741949&type=3