Obiectivul nostru, ca părinte, este să reușim să ne creștem copiii, în așa fel, încât ei să devină niște adulți responsabili și capabili. Sănătoși și fericiți. Deschiși și dornici să adauge valoare mediului în care trăim, dar să ducă mai departe valorile pe care și noi le-am primit de la părinții noștri.

Conform vastelor studii de specialitate din domeniul psihologiei privind dezvoltarea personalității la adolescenți și tineri adulți, aceștia au nevoie de stimuli naturali pentru o dezvoltare armonioasă, prin experimentarea apartenenței la un grup de suport, unde pot face față provocărilor sprijiniți de ceilalți. Toate astea, într-un mediu plin de provocări, dar sigur și natural, alături de alții și bineînțeles cu facilitarea unor adulți.

La Outward Bound am creat programul “Reconectarea cu natura” pentru că ne dorim exact ceea ce dorești și tu: tineri responsabili, tineri care într-o zi vor deveni poate motoarele societății noastre și o vor duce către un viitor mai senin.

Prin deconectarea de la mediul online și reconectarea cu natura adolescenții vor învăța lucruri noi, despre conștientizarea și folosirea resurselor individuale și a emoțiilor în situații neprevăzute, vor învăța cum să-și exteriorizeze trăirile, cum să comunice eficient cu cei de vârsta lor, dar și cu adulții.

  1. Vor înfrunta provocări și se vor îmbogăți cu noi abilități emoționale și sociale.
  2. Vor învăța și tehnici esențiale de supraviețuire: Cum să citească o hartă? Cum și la ce se folosește busola? Cum se construiește un adăpost? Cum se face focul și cum se prepară hrana în aer liber?
  3. Vor avea parte de aventuri inedite, vor avea posibilitatea să exploreze, să creeze prietenii noi, să escaladeze o stâncă, își vor construi propriul catamaran!
  4. Vor învăța tehnici de bază de canoeing și vâslire și vor experimenta ce înseamnă să fii parte utilă a unei echipe nonconcurențiale.
  5. Vor învăța despre cooperare și eficiență.

Toate astea într-un mediu natural, în siguranță deplină și facilitat de specialiști din domeniul pedagogiei experiențiale și al educației prin aventură.

Locația: Sovata, str. 1 Mai

Perioada: 24-28 august 2020

Grup tintă: copii cu vârste cuprinse între 11-13 ani și între 14-16 ani

Contribuție: 

500 lei/pers – fără transport

550 lei/pers – cu transport (din Tîrgu Mureș)

Persoană de contact:

Barabás Tünde

tel: 0365-407 673
tel/fax: 0265-250 939
mobil: 0769-224 290
e-mail: info@outwardbound.ro

Ce se spune despre noi

În timpul excursiei am avut parte de multe ocazii în care puteam să văd de ce sunt în stare. Am aflat că pot să vorbesc mai deschis cu oamenii, decât înainte. Îmi place să stau foarte mult cu colegii mei, am început să-i cunosc mai bine şi ei pe mine. Am reuşit să merg mult prin ploaie, chiar dacă nu mi-a plăcut atât de mult.

participant de 15 ani

Aţi ştiut să ascultaţi, nu aţi blamat, nu aţi criticat, aţi încurajat,nu aţi forţat pe nimeni, ne-aţi făcut să ne dămseama de grşeli şide capacităţile noastre singuri, nu aţi predat doar aţi indus anumite comportamente, atitudini. Aţi fost minunaţi!

participant cadrul didactic

Cu ocazia acestei tabere, am descoperit lucruri noi despre mine, cum ar fi abilitatea de a comunica cu ceilalți. Înainte, nu aveam curajul să vorbesc în fața unui public, să îmi exprim punctul de vedere atât de deschis şi pot spune că mi-am dezvoltat acum această abilitate.

participant de 13 ani

Din acest curs am învățat că absolut toata lumea se confruntă cu temeri sau cu momente grele, astfel încât toți trebuie sa ne susținem unii pe alții.

participant de 10 ani

Din momentul în care am ajuns la OUTWARD BOUND ROMANIA am știut, că voi afla lucruri noi despre mine. Am aflat că pot să preiau controlul în momente în care tot grupul se bazează pe mine. Deși mi-a fost extrem de frică să fiu “liderul” grupului, am reușit împreună cu colega mea, să citim harta și busola și să ajungem la destinație.

participant de 17 ani

Abonează-te la newsletter-ul nostru