• OUTWARD BOUND CARPATHIAN ADVENTURE 2020

Pregătește-te pentru o nouă aventură! Ne vedem în anul 2020!

“A FOST ATÂT DE MULTĂ DISTRACȚIE!”

-participant din 2018-

31 iulie – 2 august 2020

Termenul limită de înscrire: 15 iulie 2020

Outward Bound Carpathian Adventure

O aventură ține pentru o viață

Muncă în echipă-Rezistență-Caracter

Crezul nostru

Noi credem că poți realiza mai multe decât ai crezut că ești capabil, într-un cadru plin de provocări. Noi credem în învățarea prin experiență.

Bineinteles, ne place să ne și distrăm. Este o cursă de aventură până la urmă!

Câteva informații pe scurt: 

30h de cursă de aventură

48km de drumeție montană

43km de ciclism

4,4km de rafting

1 experiență împărtășită de care îți vei aminti o viață întreagă

Pentru distracție & strângere de fonduri:

Toate evenimentele au loc cu scopul de a sprijini tineretul român.

Outward Bound Romania este o organizatie non-profit specializată in educație outdoor și dezvoltarea leadershipului. Oferim experiențe care pot schimba vieți si care încurajează dezvoltarea personală și implicarea în comunitate. Până în prezent, am lucrat cu peste 45.000 de tineri.

Intră în cursă pentru distracție, intră în cursă pentru bine. Participarea te va face diferentă!

Székely Lídia

Székely Lídia

paricipant din RO.

Nu a fost ușor, deloc.

Vass György

Vass György

paricipant din DE.

M-am simțit minunat!

Caitin Reply

Caitin Reply

paricipant din UK.

A fost absolut fantastic, 27 de ore de activitate.

Detalii despre cursă

Toate evenimentele au loc cu scopul de a sprijini tineretul român.

Mergi prin păduri nemarginite, te urci până la 1,777m pentru priveliști uimitoare, traversezi râuri, navigheazi printre tufe uriașe de mure și cobori în rapel pe o stâncă abruptă.

Am spus cumva despre ursi? Peste 60% din populatia de ursi a Europei traiește în zona noastră. Nu-ți face griji, aducem noi sprayul!

Contribuție:  280 EUR /echipă

Contribuție pentru o companie: 280 EUR /echipă +1000 EUR donație

Dorești să strângi fonduri?

Dacă dorești să strângi fonduri pentru cursă, vom fi bucuroși. Te rugăm să-l contactați pe attila@outwardbound.ro pentru idei creative despre cum să faci acest lucru și pentru materiale de marketing.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

 • Unde vor ajunge banii plătiți de participanți (taxa de participare, donații)? Taxa de participare va fi folosită pentru acoperirea parțială a costurilor de organizare Cu sprijinul primit ca donație, organizația va crea și va echipa spații noi destinate programelor pentru copii. Anual ținem cursuri pentru 2500 de copii.

 • Trebuie să donez? Nu obligăm pe nimeni să doneze. Dar suntem foarte recunoscători dacă ai putea, contribuind în felul acesta la dezvoltarea tinerilor noștri prin programe de tip Outward Bound.

 • Trebuie să am o condiție fizică bună? În această competiție vei parcurge distanțe mari în doar 30 de ore. Dacă participi deseori la maraton, rezistența ta te va ajuta mult în acest efort. Dacă ești un luptător de weekend, atunci te sfătuim să te pregătești cu o lună înainte pentru această provocare.

  List Content goes here

 • Trebuie să am o condiție fizică bună? În această competiție vei parcurge distanțe mari în doar 30 de ore. Dacă participi deseori la maraton, rezistența ta te va ajuta mult în acest efort. Dacă ești un luptător de weekend, atunci te sfătuim să te pregătești cu o lună înainte pentru această provocare.

 • Există un program de antrenament specific pentru pregătire? Recomandăm spre citire următorul ghid (în limba engleză), care dă sfaturi din punct de vedere al menținerii condiției fizice și psihice. http://adventure-race-training.com/Adventure-Racing-101/Train-For-First-Adventure-Race.php

 • Pot participa dacă am probleme medicale? Depinde. Trebuie să primim de la tine o adeverință medicală (conform regulamentului). După șapte zile de la trimiterea formularului de înregistrare completat, te vom anunța dacă exista ceva care sa te împiedice să participi la concurs.

 • Să închei o asigurare de accidente înainte de competiție? Da. Obiectivul nostru este ca toți participanții să fie în siguranță. Vom fi pregătiți sa intervenim în eventualele situații de accidente și vom putea oferi primul ajutor. Dar, cum această competiție se desfășoară în natură și este un concurs în sine, pot apărea accidente în momente neașteptate. De aceea este bine să fim pregătiți și pentru situații de urgență.

 • Adeverința medicală este obligatorie ? Da, este obligatoriu să aduceți adeverința medicală datată cu cel mult 1 lună înainte de începerea competiţiei pentru fiecare membru al echipei, din care să reiasă că participantul este apt pentru efort fizic susţinut și pentru practicarea sporturilor din competiţie. Fără predarea acestor adeverinţe medicale, echipele nu pot participa la concurs.

 • Este obligatoriu să avem femei în echipă? Da, este obligatoriu. Sfatul nostru este ca cea de-a 5-a persoana înscrisă în echipă să fie tot femeie, în felul acesta veți fi asigurați de două ori.

 • Sunt periculoase animalele sălbatice care trăiesc aici (ex. ursul)? Trebuie să fii atent și precaut pe tot parcursul competiției, pentru că aceasta se desfășoară în natură și se va derula și pe parcursul nopții. Chiar dacă vă echipăm cu clopoțel pentru a anunța animalele că se apropie un om, totuși pot apărea întâlniri cu acestea. La ședința de îndrumare tehnică vom vorbi pe această temă și vom prezenta ce trebuie făcut în aceste situații.

 • Putem dormi pe durata competiției? Da, puteți dormi. De aceea va cerem să aduceți cu voi cort sau foaie de cort conform regulamentului.

 • Putem folosi GPS? Da, puteți. Dar nu vă dăm track-ul concursului. Totodată vă sfătuim să folosiți harta și busola pentru orientare, provocarea fiind mai mare în felul acesta.

 • Există surse de apă pe traseul concursului? Da. există câteva. Locul acestora va fi prezentat în ședința tehnică. Să aveți apă asupra voastră tot timpul. Nu vă gândiți numai la băut, sunt și alte ocazii când aveți nevoie de ea (ex. la curățarea unei răni). Recomandăm să aduceți cu voi cu 0,5 litri/persoană mai multă apă decât ați plănuit dinainte.

 • Putem să avem însoțitor? Da, dar însoțitorul nu are voie să intre pe traseul concursului de la ședința tehnică până la terminarea concursului. Poate să vă ajute pe teritoriul Centrului Outward Bound.Însoțitorul nu poate să înlocuiască niciun membru al echipei. Organizatorii pot cere ajutorul însoțitorului în cazuri de urgențe sau operațiuni de salvare.

 • Dacă un membru al echipei nu mai poate continua concursul, putem să-l înlocuim? Nu. Numai acele patru persoane pot concura care s-au aliniat la start. Într-adevăr, a 5-a persoană înregistrată poate să înlocuiască pe oricare membru al echipei dar numai conform regulamentului (cel mai târziu cu 24 de ore înainte de începerea concursului).

 • Trebuie să fie acolo și a 5-a persoană înregistrată? Nu. Echipa care concurează este alcătuită doar din 4 persoane. E bine să fie înregistrată și o a 5-a persoană, pentru cazul în care un membru al echipei nu poate participa și trebuie înlocuit (conform regulamentului).

 • Cum pot ajunge la centrul Outward Bound? Cele mai apropiate aeroporturi sunt la Cluj-Napoca și la Târgu Mureș. Poți să zbori aici din Londra, Bruxelles, Paris, Budapesta și din mai multe orașe din Germania. Poți închiria o mașină sau poți călători cu autobuzul. Dacă ai nevoie de transfer, poți apela acest număr de telefon: +40 755 612 373.

 • Informații despre cazare Pentru primele 10 echipe înregistrate, cazarea în centrul Outward Bound este garantată între 9-11 august. Pentru celelalte echipe oferim loc pentru cort. Dacă doriți să rezervați o camera într-una din pensiunile din oraș, vă aducem la cunoștință faptul că in Băile Sovata este aglomerat vara, deci este recomandat să faceți rezervare cât mai devreme.

 • Care e mâncarea recomandată pe durata concursului? Nu vă vom da nici un meniu, dar e bine să-ți alegi mâncarea după următoarele criterii: să-ți dea energie să fie cât mai ușoară să nu ocupe mult loc să fie ușor de digerat să nu fie alterabilă trebuie să cari cu tine ambalajul pe tot parcursul concursului deoarece trupul tău pierde cantități importante de minerale și sare, este recomandat să ai asupra ta vitamine, suplimente alimentare, NaCl, Ca, Mg (sare, Calciu, Magneziu) sa bei cat mai multă apă.

 • Se pot cumpăra alimente în Centrul Outward Bound? Nu. Cel mai apropiat magazin mixt se află la 1 km distanță de centru, cu program obișnuit. Există 2 centre de cumpărături în orașul Sovata de unde se pot cumpăra alimente și articole de uz casnic).

 • utem ajunge mai devreme de 9 august și putem pleca mai târziu de 11 august? Da, dacă faceți parte din primele 10 echipe înregistrate. Prețul pentru zilele care nu se afla în intervalul sus menționat, este 40 ron/persoană/noapte.

 • Se poate închiria acolo bicicletă mountain bike? Din păcate nu. Putem aranja închirierea și transportarea bicicletelor numai pentru echipele din străinătate (contra cost).

Clasament 2019:

 1. Tazmanienii /Time 17:45 h
 2. Perpetuum Mobile/ Time 18:20 h
 3. #ByTheWay/Time 24:12 h
 4. BestJobs Team/ Time 25:15 h
 5. Făgetul Clujului-Valea Morii/ Time 26:06 h
 6. Changemakers – abandon
 7. Kalandfüggők – abandon
 8. Itthonjárók -abandon
 9. Rettenthetetlenek – abandon
 10. Futattak -abandon