• OUTWARD BOUND CARPATHIAN ADVENTURE 2021

 • OUTWARD BOUND CARPATHIAN ADVENTURE 2021

 • OUTWARD BOUND CARPATHIAN ADVENTURE 2021

 • OUTWARD BOUND CARPATHIAN ADVENTURE 2021

 • OUTWARD BOUND CARPATHIAN ADVENTURE 2021

13 – 15 august 2021

 Înscriere între: 15 iunie- 31 iulie 2021

 Informații pe scurt: 

 30 ore de cursă de aventură

100 km de parcurs: drumeție montană, ciclism, rafting

1 experiență împărtășită de care îți vei aminti o viață întreagă

unde și de ce?

Carpathian Adventure 2021 va avea loc în împrejurimile Stațiunii Sovata, având ca tabăra de bază Centrul Internațional de Tineret Outward Bound.

Outward Bound Romania este o organizatie non-profit specializată in educație outdoor și dezvoltarea leadershipului. Oferim experiențe care pot schimba vieți si care încurajează dezvoltarea personală și implicarea în comunitate. Până în prezent, am lucrat cu peste 48.000 de tineri.

Carpathian Adventure are loc cu scopul de a sprijini tinerii din România prin dezvoltarea infrastructurii educaționale în Centrul Outward Bound din Sovata.

Experiența TA devine și experiența ALTORA! PARTICIPAREA TA VA FACE DIFERENȚA!

Outward Bound Carpathian Adventure

O aventură care ține pentru o viață

Muncă în echipă-Rezistență-Dezvoltare personală

Contribuție:

– înscriere individuală 80 EUR/ persoană  

– înscriere pentru echipe 320 EUR /echipă

– înscriere pentru companii 320 EUR /echipă +1000 EUR donație

Dorești să donezi?

Am fi bucuroși! Te rugăm să ne contactezi pe adresa carpathianadventure@outwardbound.ro pentru mai multe detalii.

VIZIONEAZĂ EXPERIENȚELE DIN ANII TRECUȚI:

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

 • Unde vor ajunge banii plătiți de participanți (taxa de participare, donații)? Taxa de participare va fi folosită pentru acoperirea parțială a costurilor de organizare Cu sprijinul primit ca donație, organizația va crea și va echipa spații noi destinate programelor pentru copii. Anual ținem cursuri pentru 2500 de copii.

 • Trebuie să donez? Nu obligăm pe nimeni să doneze. Dar suntem foarte recunoscători dacă ai putea, contribuind în felul acesta la dezvoltarea tinerilor noștri prin programe de tip Outward Bound.

 • Trebuie să am o condiție fizică bună? În această competiție vei parcurge distanțe mari în doar 30 de ore. Dacă participi deseori la maraton, rezistența ta te va ajuta mult în acest efort. Dacă ești un luptător de weekend, atunci te sfătuim să te pregătești cu o lună înainte pentru această provocare.

  List Content goes here

 • Există un program de antrenament specific pentru pregătire? Recomandăm spre citire următorul ghid (în limba engleză), care dă sfaturi din punct de vedere al menținerii condiției fizice și psihice.https://www.wikihow.com/Safely-Train-for-an-Adventure-Race

 • Pot participa dacă am probleme medicale? Depinde. Trebuie să primim de la tine o adeverință medicală (conform regulamentului). După șapte zile de la trimiterea formularului de înregistrare completat, te vom anunța dacă exista ceva care sa te împiedice să participi la concurs.

 • Să închei o asigurare de accidente înainte de competiție? Da. Obiectivul nostru este ca toți participanții să fie în siguranță. Vom fi pregătiți sa intervenim în eventualele situații de accidente și vom putea oferi primul ajutor. Dar, cum această competiție se desfășoară în natură și este un concurs în sine, pot apărea accidente în momente neașteptate. De aceea este bine să fim pregătiți și pentru situații de urgență.

 • Adeverința medicală este obligatorie ? Da, este obligatoriu să aduceți adeverința medicală datată cu cel mult 1 lună înainte de începerea competiţiei pentru fiecare membru al echipei, din care să reiasă că participantul este apt pentru efort fizic susţinut și pentru practicarea sporturilor din competiţie. Fără predarea acestor adeverinţe medicale, echipele nu pot participa la concurs.

 • Este obligatoriu să avem femei în echipă? Da, este obligatoriu. Sfatul nostru este ca cea de-a 5-a persoana înscrisă în echipă să fie tot femeie, în felul acesta veți fi asigurați de două ori.

 • Sunt periculoase animalele sălbatice care trăiesc aici (ex. ursul)? Trebuie să fii atent și precaut pe tot parcursul competiției, pentru că aceasta se desfășoară în natură și se va derula și pe parcursul nopții. Chiar dacă vă echipăm cu spray împotriva urșilor și clopoțel pentru a anunța animalele că se apropie un om, totuși pot apărea întâlniri cu acestea. La ședința de îndrumare tehnică vom vorbi pe această temă și vom prezenta ce trebuie făcut în aceste situații.

 • Putem dormi pe durata competiției? Da, puteți dormi. De aceea va cerem să aduceți cu voi cort sau foaie de cort conform regulamentului.

 • Putem folosi GPS? Da, puteți. Dar nu vă dăm track-ul concursului. Totodată vă sfătuim să folosiți harta și busola pentru orientare, provocarea fiind mai mare în felul acesta.

 • Există surse de apă pe traseul concursului? Da. există câteva. Locul acestora va fi prezentat în ședința tehnică. Să aveți apă asupra voastră tot timpul. Nu vă gândiți numai la băut, sunt și alte ocazii când aveți nevoie de ea (ex. la curățarea unei răni). Recomandăm să aduceți cu voi cu 0,5 litri/persoană mai multă apă decât ați plănuit dinainte.

 • Putem să avem însoțitor? Da, dar însoțitorul nu are voie să intre pe traseul concursului de la ședința tehnică până la terminarea concursului. Poate să vă ajute pe teritoriul Centrului Outward Bound.Însoțitorul nu poate să înlocuiască niciun membru al echipei. Organizatorii pot cere ajutorul însoțitorului în cazuri de urgențe sau operațiuni de salvare.

 • Dacă un membru al echipei nu mai poate continua concursul, putem să-l înlocuim? Nu. Numai acele patru persoane pot concura care s-au aliniat la start. Într-adevăr, a 5-a persoană înregistrată poate să înlocuiască pe oricare membru al echipei dar numai conform regulamentului (cel mai târziu cu 24 de ore înainte de începerea concursului).

 • Trebuie să fie acolo și a 5-a persoană înregistrată? Nu. Echipa care concurează este alcătuită doar din 4 persoane. E bine să fie înregistrată și o a 5-a persoană, pentru cazul în care un membru al echipei nu poate participa și trebuie înlocuit (conform regulamentului).

 • Cum pot ajunge la centrul Outward Bound? Cele mai apropiate aeroporturi sunt la Cluj-Napoca și la Târgu Mureș. Poți să zbori aici din Londra, Bruxelles, Paris, Budapesta și din mai multe orașe din Germania. Poți închiria o mașină sau poți călători cu autobuzul. Dacă ai nevoie de transfer, poți apela acest număr de telefon: +40 755 612 373.

 • Avem acolo posibilitatea de cazare? Ținând seama de situația pandemiei, în acest an cazarea se face în corturi pe teritoriul centrului Outward Bound. În perioada 13-15 august oferim loc pentru cort pentru fiecare echipă și posibilitatea de a folosi baia din clădire. Dacă doriți să rezervați o cameră într-una din pensiunile din oraș, vă aducem la cunoștință că datorită faptului că stațiunea Sovata este aglomerată vara, vă recomandăm să faceți rezervarea cât mai devreme.

 • Care e mâncarea recomandată pe durata concursului? Nu vă vom da nici un meniu, dar e bine să-ți alegi mâncarea după următoarele criterii: să-ți dea energie, să fie cât mai ușoară, să nu ocupe mult loc, să fie ușor de digerat, să nu fie alterabilă. Trupul tău pierde cantități importante de minerale și sare, este recomandat să ai asupra ta vitamine, suplimente alimentare, NaCl, Ca, Mg (sare, Calciu, Magneziu) și să bei cât mai multă apă. Îți recomandăm să alegi mâncarea în așa fel, încât greutatea să fie cât mai mică, deoarece trebuie să cari cu tine ambalajul pe tot parcursul concursului.

 • Se pot cumpăra alimente în Centrul Outward Bound? Nu. Cel mai apropiat magazin mixt se află la 1 km distanță de centru, cu program obișnuit. Există 2 centre de cumpărături în orașul Sovata de unde se pot cumpăra alimente și articole de uz casnic).

 • Se poate închiria acolo bicicletă mountain bike? Din păcate nu. Putem aranja închirierea și transportarea bicicletelor numai pentru echipele din străinătate (contra cost).