• OUTWARD BOUND KÁRPÁTI KALANDVERSENY 2020

Készülj, mert 2020-ban újabb kalandokban lesz részed!

Helyezés 2019-ben:

 1. Tazmanienii /Time 17:45 óra
 2. Perpetuum Mobile/ Time 18:20 óra
 3. #ByTheWay/Time 24:12 óra
 4. BestJobs Team/ Time 25:15 óra
 5. Făgetul Clujului-Valea Morii/ Time 26:06 óra
 6. Changemakers – nem fejezték be a versenyt
 7. Kalandfüggők – nem fejezték be a versenyt
 8. Itthonjárók – nem fejezték be a versenyt
 9. Rettenthetetlenek – nem fejezték be a versenyt
 10. Futattak – nem fejezték be a versenyt

“IGAZÁN JÓ MÓKA VOLT!”

-2018-as résztvevő-

2020. augusztus 7-9.

Jelentkezési határidő: 2020. július 15.

Outward Bound Kárpáti Kalandverseny

A valódi kaland egy életre szól!

Csapatmunka – Ellenálló képesség – Jellem

Hisszük

Hisszük, hogy többre vagy képes, mint gondolnád. Hiszünk a tapasztalati tanulásban.

Természetesen szórakozni szeretnénk, hisz ez egy kalandverseny!

INFÓ RÖVIDEN:

30 órás kalandverseny

48 km túrázás

43 km kerékpározás

4,4 km evezés

1 örökké tartó élmény

Szórakozás & Adománygyűjtés:

Az adományokból befolyt teljes összeget képzési terek kialakítására és felszerelésre fordítjuk.

Az Outward Bound Romania egy non-profit szervezet, amely kültéri tevékenységekre specializálódott. Életváltó élményeket kínálunk, melyek ösztönzik a személyes fejlődést és a közösség iránti elkötelezettséget. Mai napig több mint 45 ezer fiatallal dolgoztunk együtt.

Vágj bele a kalandért, vágj bele a jó cél érdekében! Részvételed hozzon változást! 

Székely Lídia

Székely Lídia

résztvevő RO.

Nem volt valami könnyű!

Vass György

Vass György

résztvevő DE.

Nagyszerű volt!

Caitin Reply

Caitin Reply

résztvevő UK.

Egyszerűen fantasztikus volt, 27 őrán keresztül aktivak voltunk.

Részletek

A Keleti-Kárpátokhoz tartozó Görgényi-havasokban a vadon uralkodik.

Vágj keresztül a határtalan erdőn, 1777m magasságot elérve lenyűgöző kilátásban lehet részed. Kelj át a folyón, keresd az irányt hatalmas szederbokrok között, majd ereszkedj le egy hatalmas szikláról.

Meséltünk már a medvékről? Európa medveállományának 60%-a a környéken él, de ne aggódj, mi visszük a medve sprayt!

RÉSZVÉTELI DÍJ:  280 EUR /csapat

RÉSZVÉTELI DÍJ CÉG SZÁMÁRA:  280 EUR /csapat + 1000 EUR adomány

Szeretnél adományt gyűjteni?

Ha adományt szeretnél gyűjteni a versenyre, annak nagyon örülnénk. Kérjük, lépj kapcsoaltba kollégánkkal, attila@outwardbound.ro, hogy együtt beszéljétek meg az ötleteket a marketing anyagok elkészítését.

GYIK

 • Mire költi a szervezet a jelentkezési díjat és a begyűlt adományt? A jelentkezési díj fedezi a szervezési költségek egy részét. A begyűlt adományok az Outward Bound Románia szovátai központjának fejlesztésére irányul, új képzési terek kialakítására és felszerelésére. A központ évente átlagban 2500 fiatalt fogad nevelő-fejlesztő programjain.

 • Muszáj adományozzak? A résztvevőket nem kötelezzük adomány befizetésére, de nagy örömmel fogadjuk, ha lehetőségükhöz mérten így támogatják fiataljaink Outward Bound jellegű nevelését, fejlesztését.

 • Van valami edzésterv a felkészülésre? Ajánljuk az alábbi angol nyelvű útmutatót, amely fizikai és szellemi szempontból is hasznos tanácsokkal szolgál: http://adventure-race-training.com/Adventure-Racing-101/Train-For-First-Adventure-Race.php

 • Részt vehetek, ha van egészségügyi problémám? Attól függ. Ha kapunk hivatalos orvosi igazolást tőled, akkor már csak mi kell átnézzük, a jelentkezési űrlapodat. Amennyiben egészségi állapotoddal összeférhetetlennek találjuk a verseny fizikai követelményeit, értesítünk 7 naptári napon belül.

 • Kötelező balesetbiztosítást kötnöm? Igen. Célunk, hogy a versenyen minden résztvevő teljes biztonságban legyen. Felkészülünk az esetleges mentésekre és elsősegélyt biztosítunk. De az esemény verseny jellegéből kifolyólag, és mert természetben zajlik, balesetek előfordulhatnak, ezért a sürgősségi esetekre is fel kell készülni.

 • Kötelező orvosi igazolást hoznom? Igen. Célunk, hogy a versenyen minden résztvevő teljes biztonságban legyen. Felkészülünk az esetleges mentésekre és elsősegélyt biztosítunk. De az esemény verseny jellegéből kifolyólag, és mert természetben zajlik, balesetek előfordulhatnak, ezért a sürgősségi esetekre is fel kell készülni. Igen. Olyan orvosi bizonylatot hozz, amelyben az orvos igazolja, hogy a alkalmas vagy megerőltető fizikai terhelésekre. Az igazolvány kiállítási dátuma nem lehet régebbi, mint egy hónappal a verseny kezdése előtt. Orvosi bizonylat nélkül nem áll módunkban senkit regisztrálni.

 • Veszélyesek az itt élő vadállatok (medve)? Folyamatosan figyelmesnek és elővigyázatosnak kell lenned, mert a verseny a természetben zajlik és mert az éjszakába is belenyúlik. Annak ellenére, hogy biztosítunk csengőt, amely jelzi a vadak számára az ember közeledtét, mindig lehet arra számítani, hogy kapcsolatba kerülsz vadállattal. A technikai gyűlésen szót ejtünk arról, hogy mi a teendő ilyen helyzetekben.

 • A verseny alatt aludhatunk? Természetesen aludhattok (vannak esetek, amikor ajánlott is). Ezért kötelezzük a csapatokat, hogy hozzanak magukkal sátorlapot vagy sátrat (a verseny szabályzatában foglaltak szerint)

 • Milyen ételt érdemes magunkkal vinni a versenyre? Konkrét menüt nem founk ajánlani, de fókuszálj a következőkre, a táplálék: adjon energiát legyen minél könnyebb foglaljon kevés helyet gyorsan szívódjon fel ne legyen romlandó a csomagolóanyagot nem dobhatod el, vinned kell magaddal a verseny teljes ideje alatt érdemes vitaminokkal, táplálékkiegészítőkel is felvértezned magad, mert a szervezeted veszíteni fog ásványi anyagokat, sókat ajánlott extra NaCl, Ca, Mg (konyhasó, kálcium, magnézium) vigyél be minél több folyadékot, rendszeres ivással (félóránként 3-4 kortyot)

 • GPS-t használhatunk? Igen, használhattok, bár az útvonal track-jét nem osztjuk meg a versenyzőkkel. Javasoljuk, hogy használjatok inkább iránytűt a kézbe kapott térképpel, hogy nagyobb legyen a kihívás.

 • Lesz-e ivóvíz lelőhely a verseny útvonalán? Igen, több helyen is. Ezek helyét a technikai gyűlésen ismertetjük. Víz mindig legyen nálatok! Ne csak az ivásra tartogassátok, hiszen szükség lehet rá akár egy seb megtisztításakor is. Javasoljuk a kiszámított és tervezett vízfogyasztás mellett a személyenkénti plusz fél liter vizet (minimum).

 • Jelen kell lennie az 5.-nek beregisztrált csapattagnak is? Nem. A versenyen csak 4-en kell részt vegyetek. Ötödiknek csak azért érdemes még valakit beregisztrálnotok, hogy bebiztosítsátok magatokat, ha kiesne valaki a csapatból a verseny előtt.

 • Lehet-e kísérője a csapatnak? Igen, de nem léphet a verseny útvonalára a technikai gyűlés megtartásától számítva egészen a verseny befejeztéig. A csapatát csupán az Outward Bound központban segítheti. A kísérő nem helyettesíthet csapattagot. A szervezők igénybe vehetik segítségét mentési akciókban, ha a szükség úgy kívánja. Ilyenkor a szervezők utasítását hajtja végre.

 • Helyettesíthető-e valamely csapattag, ha nem tudja folytatni a versenyt? Nem. A versenyen csak az a négy csapattag indulhat, amelynek jelentkezését elfogadtuk. Az 5.-nek beregisztrált csapattag csak akkor léphet valamely csapattárs helyére, ha a csere szándékát a csapatvezető közölte a szervezőkkel a szabályzat szerint (legkésőbb a verseny indítása előtt 24 órával). Ha verseny közben valaki kiesik a csapatból, a többiek folytathatják, de helyezésre már nem esélyes a csapat.

 • Lehet az Outward Bound központban élelmet stb. vásárolni? Nem. A legközelebbi kisbolt kb. 1 km-re fekszik a központtól, a szokásos nyitásrenddel. Szovátán található két bevásárlóközpont, amelyben többnyire háztartási cikkeket és élelmet lehet beszerezni.

 • Hogyan tudom könnyen megközelíteni az Outward Bound központot? A legközelebbi nemzetközi repülőterek Kolozsváron és Marosvásárhelyen találhatók. Ide tudsz repülni Londonból, Brüsszelből, Párizsból, Budapestről, és Németország több városából. Bérelhetsz autót, de a tömegközlekedéssel is eljutsz ide a reptérről. Ha szükséged van transzferre, díj ellenében felvállaljuk a leszervezését.

 • Van ott szállás? Az Outward Bound központban az első tíz regisztráló csapatnak ingyen szállást biztosítunk aug. 9-11 között. Lehetőség van saját sátorban aludni a központ területén (10 ron/sátorhely). Ha online szeretnél foglalni a városban, emlékeztetünk, hogy Szováta egy üdülőtelep, tele szálláshellyel, de nyáron elég látogatott, ezért ajánlott idejében lépni.

 • Érkezhetünk korábban a központba, mint aug. 9., távozhatunk később, mint aug. 11.? Igen, amennyiben az első 10 beregisztrált csapat valamelyike vagytok. A fenti időintervallumon kívül eső napokra a szállás ára: 40 ron/fő/éj.

 • Lehet ott hegyi kerékpárt bérelni? Sajnos nem, de amennyiben külföldről érkeztek és regisztráláskor jelzitek ezt az igényt, vállaljuk a kerékpár bérlést és a kerékpárok helyszínre szállítását. Árat konkrétan akkor tudunk mondani (kb. 30 Eur/db).

Click here to add your own text