Adventure and Learning-EVS project

TÁRSFINANSZIROZÓ AZ EURÓPAI UNIÓ ERASMUS+ PROGRAMJA

A projekt célja 6 fiatal személyes és szakmai fejlesztése egy nemzetközi környezetben a kétszer 12 hónapos önkéntes időszakban, megadva nekik a lehetőséget, hogy összegyűjtsenek minél több elméleti és gyakorlati tudást különböző munkaterületeken. Az önkéntesség befejeztével hatékonyabb munkaerővé és aktívabb állampolgárokká válnak saját közösségeikben.

Projekt időtartama: 2018. március-2020. március

 • Első önkéntes periódus: 2018. október-2019. szeptember
 • Második önkéntes periódus: 2019. március-2020. március

Partner országok: Magyarország, Németország és Moldovai Köztársaság

Résztvevők profilja:

 • 20-30 év között i fiatal
 • jó angol kommunikációs készség (szóban és írásban)
 • magas motivációs szint a projektben való részvétlre és elkötelezettség, hogy 12 hónapot egy külföldi országban éljen
 • érdekelt az outdoor módszertanról, az ifjúsági munkáról valamint egy szervezet működésével kapcsolatos dolgokról való tanulásban, gyakorlati tapasztalatok szerzésében (vagy már rendelkezik ilyen tapasztalattal)
 • nyitott a fizikai és szellemi kihívásokra, kalandos tevékenységekre
 • nyitottság jellemzi, szeret emberekkel/gyerekekkel dolgozni

 Az önkéntes feladatai:

 • segédkezni a programjainkon (gyerekekkel és fiatalokkal dolgozni)
 • megismerni, majd segíteni az alkalmazottakat munkájuk elvégzésében ( projekt menedzser, könyvelő, program koordinátor, PR, központ koordinátor, szakács, takarító személyzet, felszerelés menedzsment, logisztika, bevásárlás)
 • segíteni a munkatársakat különböző események megszervezésében
 • résztvenni a gyűléseken
 • interaktív bemutatók iskolákban az önkéntességről, az Erasmus+ programról és az OBR programjairól
 • Blog bejegyzések írása

Információs levél és felhívás:

https://www.facebook.com/groups/YouthOpportunitiesHungary/search/?query=Kinga&epa=SEARCH_BOX

 https://www.facebook.com/outwardbound.ro/photos/a.319003981445002/2301176079894439/?type=3&theater

 https://www.facebook.com/outwardbound.ro/photos/a.319003981445002/2032792886732761/?type=3&theater

Projekt leírása:

A projekt célja, hogy szembeszálljon a fiatalokat érintő munkanélküliséggel azáltal, hogy fejleszti az önkénteseket személyes és szakmai szinten is. A projekt végére a fiatalok magasabb önbizalommal és kitartással és erős személyiséggel fognak rendelkezni, ami segíti őket, hogy jobban megállják helyüket a munkaerő piacon és megtalálják a számukra megfelelő munkahelyet. Miután haza térnek aktívabb állampolgárokká vállnak saját közösségeikben.

Az önkéntesek többnyire Szovátán végzik feladatukat, ahol az outdoor programjainkat tartjuk egész évben és ahol a nemzetközi ifjúsági központunkat működtetjük.

Az önkéntesek megismernek, elsajátítanak és gyakorolnak több típusú munkát a szervezet munka csapatának segítéségével.

Azalatt az idő alatt, amit nálunk töltenek, egy intenzív önfejlődésen mennek át a fiatalok. Többféle készséget és képességet gyűjtenek össze: fejlődni fognak a gyerekekkel-, fiatalokkal-, felnőttekkel valócsoport munkában, mint például a tevékenységek facilitálása, a tevékenységek feldolgozása, a csoport dinamika, egy program megtervezése, levezetése és értékelése. Nagyon sok technikai készséget is elsajátítanak, mint például: kötélkerti tevékenységek, kajakozás, kenuzás, nyílt tűzhely készítése, éjszakai menedékhely kiépítése expedíció alkalmával, tájékozódás a természetben, túrázás, sziklamászás, elsősegély, stb.

Az önkéntesek ezentúl könnyebben kezdeményeznek és tudatosabban tekintenek a tanulási helyzetekre. Az önkéntesség fejleszti a résztvevők angol nyelvi készségét, a kommunikációs készségét, rugalmasabbakká válnak, és tudatosabbak lesznek a saját és mások kulturális és nemzeti értékei iránt.