WE ARE ALL ENTREPRENEURS!

Perioada: 2-11. august 2012
Locul: Sovata, Centrul de Tineret Outward Bound Romania şi M-ţii Gurghiului
Participanţi: – copii crescuţii în case de copii
– copii crescuţi în familii
Parteneri: – Academy of Experience, Ungaria
– Studio Zazitku-Outward Bound Slovakia
– Asociaţia Pro Cristo et Eclesia
– Casa de copii din Budapesta
– Casa de copii din Guta
Finanţator: Programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene
Scopul principal: este dezvoltarea spiritului antreprenorial al participanţilor

Obiective:

– dezvoltarea personalităţii
– dezvoltarea motivaţiei
– învăţarea teoriei şi practicii a managemntul proiectelor
– dezvoltarea spiritului antreprenorial
– dezvoltarea încrederii în sine şi în ceilalţi
– dezvoltarea spiritului de echipă

Acest schimb de tineri a fost organizat pentru aproape 40 de tineri care provin din case de copii şi din familii din 3 ţări: România, Ungaria Slovacia. Am ales acest grup ţintă pentru că aceşti tineri după ce ies din case de copii îşi pierd siguranţa, trebuie să facă faţă singuri problemelor ale vieţii. Outward Bound doreşte să-i ajute prin dezvoltarea încrederii în sine şi în ceilalţi, prin dezvoltarea abilităţii de comunicare, dezvoltarea luării deciziilor corecte, prin învăţarea lucrului în echipă şi prin iniţierea în teoria de bază a managementului de proiecte.

Pe lângă dezvoltarea personalităţii tinerii vor primii o pregătire teoretică şi practică despre planificarea, aplicarea şi evaluarea a proiectelor. Cu ajutorul activităţilor în grădina de corzi participanţii îşi vor dezvolta încrederea în sine şi în ceilalţi. Ei vor învăţa deasemenea despre managementul proiectului, pe care îl vor pune în practică în cadrul expediţiei de 3 zile în Munţii Gurghiului. Punctul culminant al programului va fi aplicarea teoriei şi a experienţelor în projecte comunitare de voluntariat care vor avea loc tot la Sovata.
Noi credem că participanţii vor merge acasă cu un rucsac plin de experienţe, teorii, prietenii, încredere, iniţiativă, şi vor căpăta curaj să facă faţă provocărilor vieţii.