• ŞCOALA NATURII

Pentru ca programul să fie în corelaţie cu cele învăţate la şcoală, după înscriere ne vom consulta cu învăţătorii în alegerea activităţilor. Dorim ca acest program să completeze şi să aprofundeze cunoştinţele elevilor dobândite la orele din şcoală. Deoarece Şcoala naturii este în strânsă legătură cu programul şcolar, programul va avea loc în timpul săptămânii, în timpul şcolii.

Participanţi: elevii claselor I-IV, minim 15 persoane
Durata programului:
 3 zile lucrătoare (la alegerea învăţătorilor)
Locaţia: Sovata, Centrul Internaţional de Tineret Outward Bound

Obiective:

  • dezvoltarea personalităţii şi a încrederii în sine
  • testarea rezistenţei la efort fizic şi mental a organismului
  • cunoaşterea zonelor pitoreşti din Sovata
  • educare ecologică
  • formarea unori deprinderi şi tehnici de alpinism şi de supravieţuire în munţi

Definiţia Şcolii naturii

Şcoala naturii reprezintă o formă de educaţie şi de organizare a învăţării bazată pe caracteristicele mediului înconjurător. Realizată pe parcursul câtorva zile, în timpul programului şcolar şi în strânsă corelaţie cu programa, Şcoala naturii este o modalitate de organizare a învăţării care se desfăşoară într-o locaţie diferită de cea a instituţiei de învăţământ, pe parcursul căreia învăţarea se bazează pe o colaborare activă a elevilor. Învăţarea este strâns legată, atât prin conţinut cât şi prin program de caracteristicile naturale, artificiale şi socioculturale ale locaţiei alese. Principala sarcină de educare este dezvoltarea abilităţilor pentru a duce o viaţă sănătoasă, în armonie cu natura şi socializarea cu activităţile comunitare.

Persoană de contact:

Barabás Tünde

tel: 0365-407 673
tel/fax: 0265-250 939
mobil: 0769-224 290
e-mail: info@outwardbound.ro

Ce se spune despre noi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam vel laoreet purus. Aenean rutrum turpis quis tortor ultricies, ac venenatis nisl cursus. Nam odio nisl, lacinia in laoreet eu, pharetra in lectus

John Doe

Abonează-te la newsletter-ul nostru