> Proiecte / Proiecte de tineret

Proiecte de tineret

Noi orizonturi - Curs de dezvoltarea personalității

Scopul proiectului: este mărirea șanselor de integrare în societate a tinerilor orfani și manifestarea mai activă, mai responsabilă cu 50% prin devoltarea abilităților sociale cu ajutorul educației non-formale.

Mai mult >>
Window to Europe

Scopul proiectului:

Proiectul nostru are un scop dublu:

-în primul rând este dezvoltarea abilităților sociale a  20 de tineri orfani, astfel mărind cu 50% șansele lor de integrare în societate ca cetățeni activi și cu drepturi egale după părăsirea centrelor de copii,

 

- în al doilea rând este stimularea tinerilor să participe cu 50% mai multe la proiecte europene și creșterea calității proiectelor europene prin dezvoltare abilităților de comunicare în limba engleză a tinerilor. (nivel de bază->nivel intermediar)

Mai mult >>
Outdoor Leadership

Scopul proiectului: este dezvoltarea aptitudinilor de conducere ale 15 de  tinerilor, încurajarea şi susţinerea lor în asumarea activă şi responsabilă a rolului de promotori ai schimbărilor pozitive şi durabile la nivelul comunităţii de apartenenţă în cadrul unui program provocator și foarte practic de 4 zile cu folosirea metodelor non formale.

Mai mult >>
Young entrepreneurs

The participants of this project were unemployed young people or young people, living in rural areas or small towns, aged between 18-25 years. They gathered together is Sovata, Romania, where the main organizer Asociatia Polihistor Excellentia with the help of the local partner Outward Bound Romania introduced different types of activities with the main aim  to contribute to the development of their courage in initiative taking and their entrepreneurial spirit. Through the project we gave to the participants tools and skills for starting their own business or initiating their own projects.

Mai mult >>
Curs de perfecționare în pedagogia experiențială și în educația outdoor

Scopul proiectului: Scopul principal al proiectului este creșterea numărul experților din județul Mureș în educația non-formală și experiențială cu 30% cu ajutorul unui program de perfecționare de 7 zile. Scopul secundar al proiectului este creșterea numărul activităților și programelor  de tineret cu efect benefic asupra dezvoltării personale a tinerilor cu 50% din județul Mureș. 

Mai mult >>
EWOCA3

ewoca³ este un program de finanțare pentru instituțiile de lucru pentru tineret din Renania de Nord-Westfalia, care sprijină și permite întâlniri internaționale de tineret. Conceptul urmează ideea de invitație și returnare invitație: tineri din trei țări realizează trei tabere de voluntariat internațional pe parcursul de trei ani - câte o tabără în fiecare țară.

Mai mult >>
SAFE YOUTH - Instruire tehnică

Trainingul este destinat lucrătorilor de tineret sau social cu scopul de a le învăța planificarea, construirea și folosirea elementelor tehnice de outdoor în cadrul pedagogiei experiențiale.

Mai mult >>
GRADUACTION

The project is designed for young people who are just finishing or freshly graduated their higher education, aged between 20-30 years from 7 different European countries – Romania, Hungary, Portugal, Poland, Turkey, Finland and France.

Mai mult >>
Give more power to your engine!

Participanții programului au fost tineri fără loc de muncă și/sau tineri dezavantajați. Scopul nostru era să le dezvoltăm încredera în sine și să-i ajutăm în găsirea unui loc de muncă mai ușor după terminarea proiectului. Programul a fost finanțat de Programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene.

Mai mult >>
Outward Bound Entrepreneur-Ship

The main goal of the project Outward Bound Entrepreneur-Ship was to stimulate young people's spirit of initiative, creativity and entrepreneurship, employability with outdoor educational methods and activities while building lasting relationships with youth in China (Hong Kong).

Mai mult >>
We are all entrepreneurs!

Acest schimb de tineri a fost organizat pentru aproape 40 de tineri care provin din case de copii şi din familii din 3 ţări: România, Ungaria Slovacia. Outward Bound doreşte să-i ajute prin dezvoltarea încrederii în sine şi în ceilalţi, prin dezvoltarea abilităţii de comunicare, dezvoltarea luării deciziilor corecte, prin învăţarea lucrului în echipă şi prin iniţierea în teoria de bază a managementului de proiecte.

Mai mult >>
Tineri şi lideri

S-a organizat un curs de lideri între 4-7 octombrie 2012 pentru tineri din judeţul Mureş. Proiectul a fost finanţat de Direcţia Judeţeană Sport şi Tineret Mureş.

Mai mult >>
EMYLT - ethnic minority youth leadership training

„În cazul în care acțiunile tale inspiră și pe alții să viseze mai mult, să învețe mai mult, să facă mai mult și să devină mai mult, ești un lider.”
Cuvintele lui John Quincy le-am pus în practică în cadrul unui leadership training care a fost finanțat de către Progamul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene. Între 24. Iulie-2. august 2012, 30 de tineri s-au adunat cu scopul de a testa, de a învăța și de a încerca abilitățile lor de leadership și să-şi descopere abilităţile ascunse de conducere.

Mai mult >>
Eyouth day

Scopul principal al proiectului, finanţat de programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene, este crearea unei zile internaţionale cu activitate interactivă în şcoli, intitulată „EyoUth Day”, cu următoarele tematici: pedagogia experienţială, ecologie şi dezvoltare sustenabilă, toleranţă şi drepturile omului, folosirea resurselor mediatice.
Ideea proiectului s-a născut în 2010 între membri ai Fundaţiei Ec-Pec din Ungaria, iar Outward Bound Romania a fost unul dintre parteneri.

Mai mult >>
Nosce te ipsum (Cunoaşte-te pe tine însuţi)

În cursul trainingului Nosce te ipsum într-un mediu social multicultural şi în împrejurimi şi condiţii deosebite de cele cotidiene vei căpăta o imagine mai clară despre resursele tale personale ascunse.

Mai mult >>
Your Disability, Your Opportunity!

În cursul acestui program de schimb de tineri, participanţii cu dizabilităţi fizice aveau ocazia de a cunoaşte pe ei înşişi, de a dezvolta încrederea în sine înşişi şi în ceilalţi, să dezvolte limitele şi să trăiască abilităţile lor. Aceste vor ajuta în viaţa lor de zi de zi, în impunerea intereselor proprii, în exprimarea opiniilor şi în lupta pentru drepturile lor.

Mai mult >>
Suntem capabili!

Scopul acestui program era de a dezvolta aptitudiniile sociale ale tinerilor, de a le încuraja să ia iniţiativa şi de a îi ajuta să se integreze mai uşor în societate.

Mai mult >>
No Limits!

Trainingul „No Limits” organizat de Outward Bound Romania la Sovata, în perioada 1-10 iulie 2010 s-a încheiat cu succes. Trainingul a fost organizat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune, şi cu colaborarea Outward Bound Germania.

Mai mult >>