> Outward Bound

Outward Bound

'Suntem mai buni decât credem, iar dacă cineva ne-ar face să realizăm acest lucru, niciodată nu ne-am mulţumi cu mai puţin." Kurt Hahn (1886-1974) - fondatorul organizației Outward Bound

Outward Bound România este o organizaţie non-profit, specializată în activităţi outdoor (educaţie şi recreere), care a fost înfiinţată în anul 1993 ca membră independentă a organizaţiei mondiale Outward Bound International. De la înfiinţare, Outward Bound România a desfăşurat programe de calitate, adresate în special tinerilor. Principalele programe includ cursuri de dezvoltare personală pentru elevi şi studenţi, cursuri pentru cadre didactice, cursuri de leadership şi cursuri pentru orfani şi tineri dezavantajaţi. Până acum, în cei de peste 20 ani de existență, în jur de 45.000 de tineri au participat la cursurile noastre.

Outward Bound funcţionează. Încearcă şi te vei convinge!

Natura este sala ta de clasă. Stâncile, râurile, pădurile şi lacurile sunt instrumentele de învăţare pentru dezvoltarea şi creşterea forţei tale. Vei întâlni provocări precum căţărarea şi rafting-ul. Alte provocări vor fi mai subtile, precum împărtăşirea gândurilor şi sentimentelor cu ceilalţi, sau lucrul eficient ca membru al unei echipe. Prin scoaterea indivizilor din mediul lor familiar, le oferim provocări în condiţii de siguranţă, dar solicitante fizic, psihic şi emoţional. Recompensa înfruntării acestor provocări este descoperirea unor lucruri despre propria persoană şi descoperirea propriului potenţial. Programele noastre sunt create în aşa fel încât să inspire încredere, spirit de echipă, responsabilitate, empatie şi grijă faţă de comunitate.

Participând la cursurile noastre, laşi în urmă restricţiile şi stress-ul vieţii de zi cu zi, pentru a intra într-o atmosferă relaxantă şi primitoare, care inspiră încredere. Instructori calificaţi şi profesionişti îţi asigură siguranţa personală şi o atmosferă propice pentru asumarea unor responsabilităţi de conducere. Pe măsură ce creşte încrederea în forţele proprii se dezvoltă şi tehnicile de luare a deciziilor în grup.

Beneficiile unei experienţe Outward Bound îţi dau forţe noi şi o perspectivă pe care o vei purta mereu cu tine în viaţa de zi cu zi.

Misiunea Outward Bound

De a ajuta oamenii ca prin experiențe provocatoare într-un mediu nefamiliar să-şi descopere și să-şi dezvolte potențialul lor de a avea grijă de ei înșiși, de alții, și de lumea care îi înconjoară.

Un curs Outward Bound îţi oferă posibilitatea de a descoperi mai multe lucruri despre tine, într-un mediu plăcut şi provocator. Beneficiile unei experienţe Outward Bound îţi dau forţe noi şi o perspectivă pe care o vei purta mereu cu tine în viaţa de zi cu zi.
•    Descoperă şi dezvoltă-ţi potenţialul
•    Lasă trecutul în urmă, trăieşte prezentul şi pregăteşte-te pentru viitor
•    Acceptă şi rezolvă sarcinile neobişnuite, provocatoare
•    Lărgeşte-ţi limitele personale
•    Învaţă că poţi face mult mai multe decât îţi poţi închipui