> Rólunk / Rólunk

Rólunk

"Az Outward Bound segítségével sok érdekes dolgot fedezhetsz fel, például önmagadat."

Az Outward Bound tanfolyam lehetőséget nyújt arra, hogy megismerd önmagad egy kihívó és kellemes környezetben.

Jelmondataink:
Fedezd fel, egészítsd ki és érd el a teljes kapacitásodat
Hagyd a múltat, éld meg a jelent és készülj fel a jövőre.
Fogadd el és oldd meg az ismeretlen, kihívó feladatokat is.
Szélesítsd ki határaidat.
Tanuld meg, hogy sokkal többet eltudsz érni, mint amire valaha is gondoltál.

Az Outward Bound Romania egy nonprofit kültéri tevékenységekre specializálódott szervezet, amely 1993-ban alakult és  független tagja az Outward Bound International világszintû szervezetnek. Megalakulásától kezdve folyamatosan fejlődő, biztonságos és minőségi programokat kínál a fiatalok számára. Fő programjaink közé tartoznak a: személyiségfejlesztő tanfolyamok diákoknak, élménypedagógiai képzést nyújtó tanfolyamok tanároknak, vezetőképzők valamint tanfolyamok árva meg hátrányos helyzetben lévő fiataloknak. Jelen pillanatig már több mint 10000 fiatal vett részt tanfolyamainkon.

Az Outward Bound működik. Próbáld ki és meggyőződsz róla!

Itt osztálytermed a természet. A sziklák, patakok, erdők segédeszközök az erőd fejlesztésére és növelésére. Szembe kell nézned fizikai kihívásokkal mint pl. a sziklamászás vagy a kajakozás de találkozhatsz más jellegű, szellemi és szociális kihívásokkal is, mint például a gondolatok és érzelmek megosztása a többiekkel, vagy megtanulni, hogy hogyan válhatsz egy csapat hatékony és együttműködő tagjává.

Miközben az egyéneket kimozdítjuk a megszokott környezetükből,  fizikailag , pszichikailag és érzelmileg kihívó, de ugyanakkor biztonságos és igényes programokat ajánlunk nekik. Ezen kihívások legyőzéséért a jutalom nem más mint a  saját személyünkről és lehetőségeinkről szóló felfedezés. Programjainkat úgy építjük fel, hogy bizalmat, csapatszellemet, felelősségérzetet, együttérzést és közösségi érzést keltsenek.

Amikor résztveszel a tanfolyamainkon, magad mögött hagyhatod a korlátaidat és a mindennapos feszültségeket, azért, hogy belépj egy vendégszerető és pihentető környezetbe, amely bizalmat sugároz. A szakképzett oktatók biztosítják a személyes biztonságodat és egy kedvező környezetet a felelősségvállaláshoz. Ahogy nő a saját erőnkben való bizalom, úgy fejlődik a jó döntéshozatal technikája egy csoporton belül. A haszna egy Outward Bound élménynek az, hogy új erőt és távlatot ad amit az életed minden napjára kiterjeszthetsz.

Az Outward Bound Romania megtapasztalása

Az Outward Bound élmény egy örömteli, felfedező kirándulás, amely Románia legszebb helyein zajlik és mindenek előtt a te belsődben. Mert az Outward Bound többet jelent egy egyszerű kirándulásnál, sziklamászásnál vagy kempingezésnél. Egy igazi kalandot nyújt,  a  kihívások legyőzését, a személyed és társaid megismerését és ami a legfontosabb: a saját képességeid megismerését.

Számos olyan  tevékenységet ajánlunk, amelyek az önbizalom fejlesztésre és a problémamegoldás technikájának fejlesztésére fektetik a hangsúlyt. Interaktív tanfolyamainkon a résztvevõk komoly, szakszerû természeti nevelésben is részesülnek. A tanfolyamok egy vagy több központi tevékenység köré szerveződnek, mint például a: hegymászás, gyalogtúra, sziklamászás, barlangkutatás, kajak túra. A téli tanfolyamok keretében, a résztvevők futósízni tanulnak. Miközben az előbb említett természeti sportokat végzi, a résztvevő tulajdonképpen megtanulja azt is, hogy hogyan dolgozzon csapatban és bizzon másokban, hogyan legyen felelősségteljes és hogyan győzze le személyes korlátait.

Ezen felül, az Outward Bound  élmény magába foglal még olyan kiegészítő elemeket is mint a környezetvédelem és ökológia, az interkulturális problémákról szóló szemináriumok, a kültéri tájékozódás térkép és iránytű segítségével valamint az elsõsegélynyújtás.

A tanfolyamok hossza 3 naptól 10 napig terjed.