> Programjaink / Iskolák / Élmények Iskolája

Élmények Iskolája

Osztálykirándulás felsőfokon

A hétvégi személyiségfejlesztő és csapatépítő programunkat minden osztálynak ajánljuk, hogy olyat tapasztaljanak, amit az iskola falain belül soha: hegyi expedíciók, sziklamászás, szikláról ereszkedés, kötélkerti élmények és menedékhelyépítés.

Célcsoport: I-IV, V-VIII. és IX-XII. osztályok
Periódus: 3 vagy 4 nap (előzetes foglalással)
Helyszínek: Outward Bound Ifjúsági KözpontSzováta
                 

Partneriskoláink (2013-2015)

A részvételi hozzájárulás napi 80-120 lej között változik, a választott helyszín és a tevékenységek függvényében. Tartalmazza a képzést, felszerelés bérét, szállást, teljes ellátást. Fontos tudni, hogy az Élmények Iskolája egy támogatott program, az olyan költségek mint az adminisztráció, felszerelések beszerzése és karbantartása, a humán erőforrás képzése, stb. más forrásokból támogatjuk.

Jelentkezés: csoportosan - minimális résztvevő szám 15 diák, vagy tanuló
Kötelező a tanári kíséret! Minden 10-ik résztvevő után 1 kísérőtanár 100%-os kedvezményben részesül!

Az "ÉLMÉNYEK ISKOLÁJA" a maradandó élményeken túl olyan készségeket és kompetenciákat fejleszt mint az önbizalom, tolerancia, kommunikáció, döntéshozatal, felelősségvállalás, kezdeményezőkészség, kitartás, együttműködés, csapatmunka.

A programjainkon használt tevékenységek: expedíció, kötélkerti elemek, sziklamászás, ereszkedés, menedékhelyépítés, interaktív játékok és feladatok.

A következő programtípusok közül lehet választani:

Csapatépítés
Célja egymás jobb megismerése, összetartás erősítése, együttműködés fejlesztése, erős csapatszellem kialakítása. Főleg IX. osztályosoknak ajánljuk, vagy egyetemista csoportoknak, akik arra vágynak, hogy jobban megismerjék egymást és akik számára az "Élmények iskoláján" való részvétel egy nagyszerű lehetőséget nyújt arra, hogy egy jó osztályközösségé formálódjanak. Ennél a programnál az egész osztályközösség részvételére számítunk.

Kommunikációfejlesztés
A csapatmunka titka a tagok közötti nyitott kommunikációban rejlik. Ennek a tanfolyamnak a célja a kommunikációs készségek fejlesztése: jó kifejezőkészség, vélemények megosztása, ötletek megbeszélése, az információk pontos közlése. Ez a tanfolyam segíthet abban, hogy jobban megértsd a többieket és jobban meg legyél értve mások által.

Projekt menedzsment
Ez a program arra tanít, hogy hogyan találd meg a legjobb megoldásokat azokra a kihívásokra, amelyekkel te és a csoportod szembesül. A hangsúly tehát a stratégia-kidolgozáson és annak gyakorlatba ültetésén van. Minden csoporttag aktív résztvevője kell legyen ennek a folyamatnak, mert csak így születhetnek kreatív és jó megoldások.

Vezetői készségek fejlesztése
Itt próbára teheted vezetői képességeidet, megismerkedhetsz a vezetés elméleti és gyakorlati alapjaival, vezetési stílusokkal.

Egyéb tudnivaló
A tanfolyamokon való részvételhez NEM SZÜKSÉGES OUTDOOR TAPASZTALAT!

Programfelelős:
Barabás Tünde
mobil: 0769-224 290
tel:0265-250.939
e-mail: info@outwardbound.ro