> Projektek / Ifjúsági projektek

Ifjúsági projektek

Ifjúsági közösségfejlesztő képzés 2016

Projekt célja:

-ifjúsági csoportok közösségi életének megerősítése, csapatépítés elősegítése, a tagok közötti együttműködés fejlesztése valamint vezetői-, szervezői készségeiknek a fejlesztése

-résztvevő ifjúsági szervezetek munkásságának hatékonyabbá tételén keresztül eljutni minél több erdélyi fiatalhoz, akiknek lehetősége lesz a jövőben több területen fejlődési lehetőséget kínáló, változatos programokon résztvenni

Időpont: 2016 október 20. és november 6

Helyszín: Szováta

 

Támogató: Bethlen Gábor Alap és a Marosmegyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság

Tovább >>
GRADUACTION

The project is designed for young people who are just finishing or freshly graduated their higher education, aged between 20-30 years from 7 different European countries – Romania, Hungary, Portugal, Poland, Turkey, Finland and France.

Tovább >>
VEZETŐKÉPZŐ TRÉNINGEK DIÁK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS VÉGZŐS HALLGATÓK SZÁMÁRA

Vezetőképző tréning célja a fiatal végzősök vagy valamilyen diák önkormányzat tagjai kezdeményező készségének, vezetői képességeinek fejlesztése. Szovátán és a Maros folyón kerül megszervezésre 2015. október 8-11. között. A programot a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Tovább >>
SAFE YOUTH Technikai Tréning

Ifjúsági és szociális munkások számára hirdetünk technikai tréninget, amely során elsajátíthatják az alacsony- és magas kötélkerti elemek tervezését, építését, és ezek használatát élménypedagógiai berkekben.

Tovább >>
Tavaszi Szél - Stratégiai partnerség az Élményakadémia szervezettel

A 2 éves Tavaszi Szél program célja, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy a nevelő otthonban nevelkedő – különös tekintettel a speciális nevelési igényű – fiatalok nevelő otthoni tartózkodásuk alatt minél hatékonyabb fejlesztő támogatást kapjanak ahhoz, hogy a társadalomért felelős, kezdeményező, kreatív és vállalkozó kedvű állampolgáraivá váljanak, így az intézményekből kikerült fiatalok foglalkoztathatósága, társadalmi integrációja növekedjen, s nagyobb eséllyel be tudjanak lépni a munkaerőpiacra.

Tovább >>
Give more power to your engine!

Munkanélküli és/vagy hátrányos helyzetű fiatalok voltak a résztvevői annak a programnak, amely augusztus 15-24. között zajlott Szovátán. A tíz napos programon arra törekedtünk, hogy fejlesszük ezeknek a fiataloknak az önbizalmát, és hogy elsajátítsák a munkakeresés és munkavállalás lépéseit. A programot az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben program támogatásával szerveztük meg.

Tovább >>
Noi orizonturi-személyiség fejlesztő képzés

A projekt célja: 50%-al növelni a hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi beilleszkedésének esélyét, felelősségteljesebb, aktívabb felnőttekké válását serkenteni a szociális készségeik fejlesztésén keresztül, mindezt az élménypedagógia módszereivel megvalósítva.

Tovább >>
Journey of ThisAbility

Journey of ThisAbility címmel zajlott 2014. október 10. és 19. között egy ifjúsági csereprogram Szovátán, amelyen 27 -mozgássérült és egészséges- fiatal vett részt. A programra Lengyelországból, Lettországból, Magyarországról, Szlovákiából és Romániából érkeztek a résztvevők, hogy közösen megerősítsék az önbizalmukat, megfogalmazzák a személyes céljaikat és megtegyék az első lépéseket a megvalósítások felé.

Tovább >>
Outward Bound Entrepreneur-Ship

The main goal of the project Outward Bound Entrepreneur-Ship was to stimulate young people's spirit of initiative, creativity and entrepreneurship, employability with outdoor educational methods and activities while building lasting relationships with youth in China (Hong Kong).

Tovább >>
Young entrepreneurs

The participants of this project were unemployed young people or young people, living in rural areas or small towns, aged between 18-25 years. They gathered together is Sovata, Romania, where the main organizer Asociatia Polihistor Excellentia with the help of the local partner Outward Bound Romania introduced different types of activities with the main aim  to contribute to the development of their courage in initiative taking and their entrepreneurial spirit. Through the project we gave to the participants tools and skills for starting their own business or initiating their own projects.

Tovább >>
EWOCA3

Az ewoca³ egy Észak-Rajna-Vesztfáliai finanszírozási program, amely nemzetközi ifjúsági találkozókat támogat és tesz lehetővé. A koncepció a meghívás és visszahívás elméletét követi. Három országban három nemzetközi munkatábort szerveznek, három év leforgása alatt - egy tábort mindhárom országban.

Tovább >>
Vezetőképző fiataloknak

Maros megyei fiataloknak szóló vezetőképző tanfolyamra került sor 2012. október 4-7. között. A programot a Maros Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság támogatta.

Tovább >>
Élménypedagógiai és outdoor módszertani továbbképző

A porjekt célja: Elsődleges célunk 30%-al növelni azon maros megyei szakemberek számát, akik a nem formális módszereket és az élménypedagógiát alkalmazzák, mindezt egy 7 napos továbbképző segítségével szeretnénk elérni. Másodlagos célunk 50%-al növelni Maros megyében a fiataloknak szóló és szociális készségeiket fejlesztő tevékenységek és programok számát.

Tovább >>
We are all entrepreneurs!

Az Ifjúsági csere közel 40 résztvevője gyermekotthonokban illetve családokban nevelkedik. A Románia, Magyarország valamint Szlovákia területéről érkezett fiatalok vállalkozószellemét volt elhivatott fejleszteni ez a program.

Tovább >>
EMYLT - ethnic minority youth leadership training

“Ha cselekvéseid másokat ösztönöznek, hogy többet álmodjanak, többet tanuljanak, többet tegyenek azért, hogy többé válhassanak, akkor egy vezető vagy.”
John Quincy szavait ültettük gyakorlatba az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Program által támogatott vezetőképző tréningen. 2012 július 24. - augusztus 2. között azzal a céllal gyűlt össze 30 fiatal, hogy tesztelje, megismerje és megpróbáltatás alá vesse magát vezetői szerepben, felfedezze rejtett vezetői képességeit.

Tovább >>
Growing by doing

Partnerszervezetként vettünk részt a BAGázs Közhasznú Egyesület által szervezett Growing by doing ifjúsági cserén. A projekt témája az önkéntesség volt, és többségében hátrányos helyzetű magyar, román, szlovák és cseh fiatal részvételével zajlott, Magyarországon.

Tovább >>
Eyouth day

Az EyoUth Day projektet az Európai Únió Fiatalok Lendületben Program támogatásával szerveztük meg, a magyarországi Ec-Pec Alapítvány partnereként. A projekt célja az iskolákon belül egy új nemzetközi nap létrehozása volt, melynek keretében toleranciáról, az emberi jogokról, a fenntartható fejlődésről, a médiatudatosságról, és az élménypedagógiáról tanulhatnak úgy a diákok mint a tanáraik.

Tovább >>
Nosce te ipsum! (Ismerd meg önmagad!)

A Nosce te ipsum személyiségfejlesztő tréning során rendkívüli környezetben, rendkívüli körülmények között multikulturális csoportban önmagad reális megismerésével pontosabb képet kapsz a személyiséged rejtett tartalékairól.

Tovább >>
Your Disability, Your Opportunity!

Ennek az ifjúsági cserének a folyamán lehetőségük volt a mozgássérült fiataloknak jobban megismerni önmagukat, növelni az önbizalmukat és a másokba vetett bizalmukat, tágítani határaikat és megélni a képességeiket, ami segíteni fogja őket a mindennapi életükben érdekeik érvényesítésében, véleményük kinyilvánításában, jogaikért való küzdésben és a aktívabb társadalmi szerepvállalásban.

Tovább >>
Képesek vagyunk!

A program fő célja a fiatalok szociális készségeinek az építése volt, tettre készségük erősítése és a társadalomba való beilleszkedés megkönnyítése, elősegítése.

Tovább >>
No Limits!

Sikeresen zárult az Outward Bound Románia által megszervezett képzés, amely 2010. július 1-10. között 24 résztvevővel került megrendezésre a szovátai Outward Bound Nemzetközi Ifjúsági központban. A képzés az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben (Youth in Action) programjának támogatásával és a német Outward Bound közreműködésével valósult meg.

Tovább >>