> Rólunk / FAQ

FAQ

Mi az Outward Bound?
Az Outward Bound hisz az emberekben levő teljesítőképességben és potenciálban és abban, hogy mindannyian többre vagyunk képesek mint gondolnánk.

Az első  Outward Bound Iskola 1941-ben alakult Wales-ben. Kezdetben fiatal bérenceket és tengerészeket készített fel arra, hogy szembe tudjanak nézni az Atlanti Oceán kihívásaival. Elsősorban az önmagukban és másokban vetett bizalom fejlesztése és a csapatmunka kialakítása volt a fő cél.

Innen ered az "Outward Bound" kifejezés is, amely a biztonságos kikötőt elhagyni kész hajóra jellemző, mely készen áll az óceán kihívásaira.

A hajóhoz hasonlóan, amikor elhagyod a biztonságos és  megszokott, otthoni és munkahelyi környezetedet azért, hogy egy ismeretlen és újszerű környezetbe kerülj, vagy ha megszokott gondolkodásmodódat adod fel azért, hogy új ötleteket és gondolatokat nyerhess, akkor te is "Outward Bound" vagy.

Az Outward Bound Romania 1993 óta alkalmazza ezen, élményekre támaszkodó tanulási elveit, ezáltal izgalmas és inovatív, iskolás-alapú, nevelői programokat tartva fiataloknak egyfelől, másfelől pedig testreszabott, profeszionális, humánerőforrást fejlesztő programokat tartva profit és nem-profit orientált szervezeteknek.

Az Outward Bound egy nagyszerű lehetőség számodra, hogy felfedezd igazi önmagad, kiterjeszd képességeidet és kiszélesítsd határaidat.

Kinek szól az Outward Bound?
Az Outward Bound tanfolyamok nyitottak mindazok számára, akik magukról szeretnének többet megtudni, megtanulni. Tanfolyamainkon már számos, különböző korosztálybeli és háttérrel rendelkező résztvevő fordult meg.

Biztonságban leszek-e?
Az Outward Boundnál a biztonság alapvető prioritással rendelkezik. A tanfolyam minden apró kis részlete a biztonság figyelembevételével van megtervezve és kivitelezve. Oktatóink szakképzett trénerek, akiket nemcsak vezetői képességeik és interperszonális készségeik alapján választunk ki, hanem technikai képzettségeik alapján is. Mindannyian ismerik a biztonsági eljárások széles skáláját és rendelkeznek az elsősegélynyújtáshoz és a vadoni mentőakcióhoz szükséges ismeretekkel.

Az Outward Bound tanfolyamok egyik alapvető értéke az, hogy téged is megtanít arra, hogyan kezeld a lehető legbiztonságosabban az új és kihívó helyzeteket.

Jó fizikai erőnlétben kell-e lennem vagy sportos alkat kell-e legyek?
Egyáltalán nem. Az Outward Bound tanfolyamokat már számos, különböző fizikai erőnlétben levő és fizikai képességekkel rendelkező résztvevő fejezte be nagy sikerrel.

Ki lesz még velem?
A tanfolyamokon általában 8-15 résztvevő és két oktató vesz részt. Tanfolyamtól függően a résztvevők bárhonnan jöhetnek, Romániából és az egész világból egyaránt.

Mi van akkor ha félek a hidegtől, magasságtól...?
Kezdetben mindenki aggódik egy kicsit az Outward Bound tanfolyamon. Mi azonban csak annyit kérünk tőled, hogy próbáld meg, mert minden általunk ajánlott feladat megoldható. Semmi többet. A döntés pedig mindenképp rajtad áll.

Kik az oktatók?
Az Outward Bound oktatók jelentik a tanfolyam sikerének egyik kulcsát. Az oktatók olyan férfiak és nők, akik életükben számos kalandon vettek részt és szeretnék lelkesedésüket és képességeiket másokkal is megosztani. Szakképzett, elhívott és gondos outdoor pedagógusok, akik számos személyes és szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Átlagban 28 év körüliek és elsősegélynyújtásban és természeti túlélésben jártasak. Ugyanakkor folyamatosan képezik magukat mind egyéni tréningeken és expedicíókon, mind az Outward Bound Románia és a Nemzetközi Outward Bound által szervezett oktatóképzőkön.

Mit kell magammal hoznom?
Amint megkapjuk a bejelentkező lapodat, azonnal elküldünk neked egy információs csomagot, amely tartalmazni fog egy részletes felszerelés és kötelező öltözet listát.

Főleg a személyes ruháidat, bakancsot, hátizsákot, hálózsákot és mindenekelőtt a kalandvágyat és próbálkozni akarást kell magaddal hoznod.

Hogyan készüljek fel a tanfolyamra?
Csak egy pozitív hozzáállásra van szükség. Amint megkaptuk bejelentkező lapodat, elküldjük a szükséges felszerelés listát, az utazáshoz szükséges információkat  és bármi más információt amiről tudnod kell mielőtt megérkezel.