> Despre Noi / FAQ

FAQ

Ce este Outward Bound?
Outward Bound crede în potenţialul fiecăruia de a realiza mult mai mult decât îşi imaginează că poate.

Prima şcoală Outward Bound a fost înfiinţată în 1941, în Wales. Scopul iniţial era de a învăţa tinerii mercenari şi marinari să aibă încredere în forţele proprii, încredere în ceilalţi şi de a lucra în echipă, lucruri necesare pentru a-şi îndeplini sarcinile în călătoriile lor peste Oceanul Atlantic.

Astăzi, termenul "Outward Bound" se foloseşte cu înţelesul că vasul este gata să pornească în larg, lăsând în urmă siguranţa portului şi fiind pregătit să înfrunte provocările mării.

Deci, când renunţi la confort şi la mediul tău familiar de acasă sau de la locul de muncă pentru a te avânta într-un teritoriu nefamiliar, sau când îţi schimbi modul normal de a gândi şi adopţi idei noi, se spune că eşti "Outward Bound".

Din 1993, Outward Bound România aplică aceste principii de învăţare în programe educaţionale senzaţionale şi inovatoare, cât şi în programe profesionale organizate la cerere pentru firme, instituţii şi organizaţii nonprofit. Astfel ai posibilitatea de a-ţi descoperi adevărata personalitate şi de a-ţi depăşi limitele.

Cui se adresează Outward Bound?
Cursurile Outward Bound sunt deschise oricui vrea să descopere mai mult despre sine. La cursurile noastre participă oameni de toate vârstele şi condiţiile sociale.

Voi fi în siguranţă?
La Outward Bound siguranţa este o prioritate fundamentală. Fiecare aspect al cursurilor noastre este proiectat şi implementat pornind de la siguranţă. Instructorii noştri sunt profesionişti şi au fost aleşi atât datorită calităţilor de lider pe care le posedă, cât şi datorită experienţei tehnice. Toţi sunt antrenaţi să cunoască o gamă largă de procedee de siguranţă, prim-ajutor şi salvare în condiţii outdoor.

Este necesar să am o condiţie fizică foarte bună?
Nicidecum. Condiţia fizică nu este un criteriu de participare. Persoane cu condiţie fizică precară au terminat cu succes cursurile Outward Bound.

Cine va mai fi lângă mine?
Grupurile sunt în general alcătuite din 8 până la 15 participanţi şi 2 instructori. În funcţie de curs, participanţii pot proveni din ţară şi/sau din străinătate.

Ce se întâmplă dacă mi-e frică de înălţimi, frig, sau …?
Fiecare participant se simte puţin nesigur la început. Tot ce cerem noi este să ai bunăvoinţa de a încerca. În cadrul unui program Outward Bound toate activităţile sunt accesibile oricui.

Cine sunt instructorii?
Instructorii sunt un element cheie în succesul cursurilor Outward Bound. Ei sunt oameni ce au trăit aventuri care le-au marcat viaţa, iar acum doresc să împartă entuziasmul şi experienţa lor şi altora. Sunt profesionişti, devotaţi şi au studii superioare. Având vârsta medie de 28 de ani, ei sunt calificaţi în prim-ajutor, şi au o vastă experienţă outdoor. Pe lângă asta instructorii Outward Bound România se perfecţionează continuu, individual sau participând la training-uri şi expediţii organizate de Outward Bound România şi de Outward Bound International.

De ce echipament am nevoie pentru un curs Outward Bound?
De îndată ce primim fişa de înscriere completată, trimitem fiecărui participant o listă cu detalii despre curs care include şi lista cu echipamentul necesar. În general fiecare participant trebuie să-şi aducă bocanci, spirit de aventură şi iniţiativă.

Cum trebuie să mă pregătesc pentru curs?
Tot ce ai nevoie este o atitudine pozitivă. După ce primim taxa de înscriere îţi trimitem informaţii detaliate despre echipamentul necesar, sugestii pentru transportul către locul cursului şi alte detalii care te-ar putea interesa înainte de începere.